Getafe venter på Laudrup

Michael Laudrup præsenteres i dag som ny træner i Getafe.

Så er det officielt. Michael Laudrup er ny træner i den spanske fodboldklub Getafe. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Ferien er slut for Michael Laudrup, der natten til tirsdag ankom til Madrid sammen med sin højre hånd, assistenttræner John "Faxe" Jensen. Begge glæder de sig til at komme i gang med forberedelserne til turneringen, der begynder om fem uger.

- Der går nok lige et par træningspas, før man rigtig forstår, at nu er man her. Før man har set spillerne an og lært dem at kende, sagde Michael Laudrup i nat til bt.dk.

I dag klokken 12.00 bliver trænerteamet, der også omfatter Laudrups tidligere holdkammerat i Barcelona, Luis Milla, officielt præsenteret på Getafe hjemmebane, Coliseum Alfonso Pérez.

Allerede før Laudrup skrev under på den toårige kontrakt med Getafe, havde klubbens præsident, Angel Torres, travlt med at rose Laudrups bedrifter.

- Laudrup er en interessant person, en dygtig træner og så passer han ind i den fodboldfilosofi, som vi har haft med de seneste trænere, og især den Bernd Schuster tilførte klubben, sagde Angel Torres på et pressemøde.

Der er heller ikke tvivl om, at klubben igen i den kommende sæson har høje ambitioner efter sidste sæsons overraskende flotte niendeplads i La Liga.

I onsdags bekræftede Getafe købet af den unge argentinske målmand Oscar Ustari, som satte transferrekord med en pris på 6 millioner euro (cirka 45 millioner kroner). Og i går blev truppen så udvidet med endnu en profil, nemlig den 23-årige angriber Kepa Blanco, der var ejet af Sevilla, men den seneste sæson har været lejet ud til den engelske klub West Ham.

Også danske Thomas Kahlenberg er på Laudrups ønskeliste, men midtbanespillerens nuværende klub, Auxerre, vil angiveligt have mere end 75 millioner kroner for Kahlenberg, hvilket kan besværliggøre Laudrups ønske.

Større sandsynlighed er der for, at landsholdsspiller Dennis Rommedahl bliver en del af Getafes trup. Hans agent, Søren Lerby, forhandler for tiden med den sportslige ledelse i Madrid-klubben, som dermed kan få endnu et dansk islæt.