Gerrard er Mourinhos største transferskuffelse

I et interview med BBC fortæller Chelseas manager om en misset transfer, der stadig nager ham ti år efter, handlen ikke blev til noget.

Det var i begyndelsen af José Mourinhos første periode som træner for Chelsea. Han havde en drøm om at hente Liverpools Steven Gerrard til klubben for at styrke midtbanen. En drøm, der tilmed blev delt af den stenrige klubejer Roman Abramovich. Og han kæmpede hårdt for at få handlen i hus:

»Vi gjorde alt, hvad vi kunne (for at skrive kontrakt med ham, red.), og vi gjorde det næsten,« siger Mourinho i et interview til BBC.

Den portugisiske træner uddyber forløbet, hvor den engelske landsholdsanfører eftersigende var meget tæt på at ende i Chelsea. Han lovede dog aldrig træneren noget:

»Hans folk var åbne over for, at han kunne komme til en topklub som Chelsea. Men han sagde aldrig til mig personligt, at han ville komme. Aldrig.«

Selvom Mourinho betegner den mislykkede handel som en af sine største transferskuffelser, har han stadig en enorm respekt for midtbanespilleren. Han er særlig imponeret over hans dedikation til det hold, Liverpool, han har spillet for siden 1998:

»Jeg elsker det citat, hvor han siger, at han aldrig i sit liv vil score et mål mod Liverpool. Jeg elsker de ord.«

Den portugisiske træner forstår, at Gerrard blev fristet af tilbuddet om at komme til Chelsea og spille, men respekterer samtidig hans valg om at blive i Liverpool:

»Jeg forstår, hvorfor han - næsten, næsten, næsten - kom til Chelsea. Men det gjorde han ikke, og det respekterer jeg højt.«

Tirsdag tager Liverpool imod Mourinhos tropper, når de to hold tørner sammen i det første af to semifinaleopgør i dette års Capital One Cup. Til sommer rejser Steven Gerrard til USA, hvor han skal spille for Los Angeles Galaxy.