Genåbningsaftale: Ingen tilskuere til håndboldkampe

Håndboldsporten håbede på tilskuere til kampene i slutspillet, men der tillades fortsat ikke tilskuere.

Der kan fortsat ikke tillades tilskuere i håndboldsporten. Det var ellers håbet, at der kunne lukkes tilskuere ind i arenaerne fra 6. maj. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den politiske genåbningsaftale tillader ikke tilskuere til ishockey- og håndboldkampe, og dermed kan der ikke komme tilskuere til håndboldkampe i slutspillet fra 6. maj.

I aftalen, som blev vedtaget tirsdag nat, bliver der åbnet for tilskuere til kulturarrangementer, herunder koncerter, teater- og biografoplevelser.

Men aftalen omfatter ikke håndboldkampe, som håndboldsporten havde håbet på.

I aftalen står undtagelsen som en forklarende note til tabellen for genåbningen. Heri forklares det nærmere, hvad genåbningsaftalen omfatter og ikke omfatter.

»Omfatter kulturarrangementer, herunder koncerter, teater- og biografoplevelser med videre, jævnfør rammeaftalen.«

»Omfatter for eksempel ikke sportsarrangementer, herunder fodbold-, ishockey- og håndboldkampe med videre,« lyder det i noten.

I fodbold er der dog en særskilt aftale, som tillader et begrænset antal tilskuere på stadion til kampene i blandt andet Superligaen. Det drejer sig om den såkaldte superligaordning.

I genåbningsaftalen står der om den særskilte aftale i fodbold:

»Med undtagelse af de fodboldkampe, der åbnede for publikum per 21. april 2021, hvor der således fortsat ikke vil gælde et maksimalt antal deltagere.«

/ritzau/