Gade sled sig videre i Malaysia

Peter Gade var hårdt presset i første runde, men han er videre til anden runde ligesom de øvrige danskere, der har været i aktion i Super Serie-turneringen.

Peter Gade har i de seneste dage været plaget af sygdom og hospitalsindlæggelse, og først i sidste øjeblik besluttede Danmarks bedste herresingle i badminton sig for at stille op i Malaysia Open - den første turnering i den nye Super Serie.

Optakten til førsterundeopgøret mod hollænderen Eric Pang satte da også sit præg på opgøret, og således var Gade presset hårdt i første sæt. Han overlevede en sætbold ved stillingen 19-20 i første sæt, men fik hevet det hjem med 22-20, og derfra var der ingen tvivl om sejren mod hollænderen, der er nummer 18 på verdensranglisten. I begyndelsen af andet sæt scorede Peter Gade otte point i træk og bragte sig foran 10-4, og derfra øgede han stille og roligt føringen frem til slutresultatet 21-11. I anden runde venter nu Ronald Susilo fra Singapore på danskeren.

- Susilo er en hård modstander. Under normale omstændigheder ville jeg have en rigtig god chance for at vinde. Det har jeg stadig, men er selvfølgelig lidt mere usikker på, hvor jeg står. Jeg har heldigvis masser af tid til at slappe af før kampen i morgen aften, så de næste 30 timer skal gå med at sove, spise og drikke, sagde Peter Gade efter sejren.

/ritzau/