Gade i sin sjette VM-kvartfinale

Peter Gade er klar til kvartfinalen ved VM i badminton, efter at han i tre sæt overvandt indoneseren Simon Santoso.

Peter Gade er for sjette gang i sin karriere med i en VM-kvartfinale, efter at danskeren torsdag i Kuala Lumpur besejrede indoneseren Simon Santoso i tre sæt. Efter en lidt for rolig start satte danskeren tempoet i vejret og vandt de to sidste sæt overbevisende med sit bedste spil hidtil under VM.

Første sæt blev præget af, at både Gade og Santoso spillede bolden meget rundt, mens kun få dueller blev afgjort ved nettet. Indoneseren var oven på, og i en enkelt duel havde han held til at vinde fra en position siddende på gulvet.

Gade var nede 7-13, men mandede sig op og kom foran 17-15. Fra 18-18 gik det dog galt, da danskeren først kiksede et oplagt smash, og Simon Santoso på sin første sætbold akrobatisk fik afværget en bold på vej mod baghåndshjørnet.

I andet sæt kom Peter Gade ud med en mere aggressiv spillestil og kom foran 17-11. Nu var det danskeren, som satte tempoet og placerede bolden tæt på linjerne, samtidig med at han brugte netspillet mere til at sætte Simon Santoso under pres.

Sættet endte 21-15 til Gade, som fortsatte de gode takter i tredje sæt, hvor han førte 11-5 ved sidebyttet og kørte sættet hjem med 21-16.

/ritzau/