Gabon stod for en gaber

Læs mere
Fold sammen

African Nations Cup er traditionen tro en målnærig affære, og det satte opgøret mellem Gabon og Congo en streg under i den sidste af dagens top kampe.

To skud på træværket er ikke nogen garanti for sejr. Og det blev heller ikke vejen til tre point, da Burkina Faso onsdag spillede 0-0 mod Ækvatorialguinea i African Nations Cup.

Værtsnationens helte fik det ene point, der teoretisk holder dem inde i kampen om videre avancement til kvartfinalerne i African Nations Cup, der har tiltrukket en lang række spændende spillere fra Europas klubfirmament, men uden på nogen måde at levere seværdig underholdning.

Det blev det heller ikke, selv om opgøret kunne have fået et skud målvitaminer, hvis Alain Traorés afrettede flugtskud var gået ind til føring for Burkina Faso. Det gjorde skudforsøget ikke, og selv om Kike på vegne af hjemmeholdet kom tæt på efter en times spil, sluttede det hele, som det begyndte med en nullert.

Heller ikke i den køligere aftenluft skete der det store, da Gabon og Congo mødtes i en søvndyssende kamp med endnu et atmosfæreforladt atletikstadion som kulisse.

Spillet før pausen var ret beset fornærmende dårligt og tempoforladt. Og meget bedre blev det ikke trods føringsmålet til Congo, som karakteristisk nok faldt efter en gang kludder ved en dødsboldsituation. Manden med det royalt klingende navn Prince Oniangue, til daglig prof i den franske klub Reims, blev noteret for det skæve, men målsøgende træf.

Med to uafgjorte har Ækvatorialguinea sat sig selv under pres inden sidste opgør mod Gabon, men en sejr vil være nok til en kvartfinale for AFC værtsnationen.