Fyringstruet Hjulmand tabte igen i Bundesligaen

Kasper Hjulmand og Mainz tabte igen, da de fredag besøgte Dortmund, og dermed er næste opgør mod Eintracht Frankfurt en vind- eller forsvindkamp for Hjulmand og Mainz. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kasper Hjulmand må have siddet med mere end én klump i halsen, inden fredag aftens bundbrag på Signal Iduna Park mod giganterne fra Dortmund

Den tidligere danske mester-træner fik ifølge tyske Bild et ultimatum af klubben inden kampen.

»To kampe til at redde dit liv.«

Den tyske avis havde talt med Mainz-manager Christian Heidel inden opgøret, som ikke er blevet overbevist af Hjulmands præstationer.

»Med dette mandskab burde du ikke rykke ned. Det er en kendsgerning,« siger Mainz-manager Christian Heidel, der er overbevist om, at denne sæsons Mainz-mandskab er stærkere end det, som Thomas Tuchel i sidste sæson sendte i Europa League med en syvendeplads.

Derfor må Kasper Hjulmand hurtigt have slugt sine klumper i halsen af glæde, da Mainz' colombianer, Elkin Soto, efter bare 45 sekunder på smukkeste vis flugtede kuglen i nettet til 1-0. Dortmunds målmand Romann Weidenfeller kom langt ud i feltet for at bokse til bolden, men formåede kun at lægge den for fødderne af Soto, der smukt kunne flugte den i blød bue over keeperen.

Dortmund vandt i sidste runde 3-0 over Freiburg, og var også favoritter inden opgøret, da Hjulmand og Mainz kun har hentet én sejr på udebane i denne sæson. Derfor var det reelt først i næste kamp mod Eintracht Frankfurt, at Hjulmands hoved for alvor lå klar på den blodige trænerblok i guillotinen.

Trods et par væsentlig tilnærmelser og et stolpeskud fra Dortmunds hurtigløber Aubameyang, gik holdene til pause 1-0. Hjulmands hoved var så småt på vej op fra stenblokken igen.

Derfor måtte det defensive havde stået øverst på Hjulmands notesblok i pausen, men spillerne virkede ligeglade.

Der skulle nemlig bare gå fire minutter før, Dortmund fik udlignet. Venstre backen Schmelzer sendte bolden mod forreste stolpe, hvor midterforsvar Subotic brugte danskklingende Pierre Bengtsson som afsæt og headede bolden bag Mainz' sagesløse 2. keeper Stefanos Kapino.

1-1. Og panderynkerne mejslede sig resolut i Hjulmands stenansigt.

Meget bedre skulle det ikke gå bare fem minutter efter, hvor Marco Reus sendte Hjulmands hoved tilbage i guillotinen. Den tyske verdensstjerne narrede samtlige europæiske storklubber, da han i ugens løb skrev under på en ny kontrakt hos de Schwarz-gelbe. Det blev fejret med en runding af keeper Kapino og et dødsstød til Hjulmand.

Kampen var begyndt som lyn og torden, og Signal Iduna Park sjungede i tyske gloser.

Men bare minuttet efter føringsmålet udlignede Mainz' frontmand Malli, der smukt bankede den i nettet uden chance for Weidenfeller. 2-2 og Hjulmand levede igen.

Kampen var et hjertepumpende hektisk opgør for tilskuere og seere, og den selv så kølige Hjulmand måtte have lettere forhøjet blodtryk under aftenens forestilling.

Med tyve minutter igen var han tilbage i det tyske glatte fedtefad, da Dortmunds gabonesiske lynkineser Pierre Erick-Aubameyang fuldendte en flot finesse fra Reus, og lobbede den i mål. 3-2.

Hjulmands Dortmundske dødsstød kom bare syv minutter efter, da Mainz' vikarkeeper Kapino gav repost på Aubameyang frispark, og derefter var det ingen sag for tyrkiske Nuri Sahin at prikke bolden i mål, og dermed lægge Hjulmands hoved tilbage på guillotinens blodige blok.

4-2 til Dortmund og Hjulmand er nu kun ét nederlag fra fyring.