Fyret Laudrup-scout langer ud efter AGF-direktør

Erik Larsen og Michael Laudrup arbejdede længe sammen, men da Laudrup tog til Qatar, begyndte Erik Larsen at arbejde for AGF. Det samarbejde stopper nu. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Morten Wieghorsts tætteste samarbejdspartnere er fyret i AGF.

Det er scouten Erik Larsen, der tidligere arbejdede sammen med Michael Laudrup og Morten Wieghorst i Swansea, og som blev tilknyttet AGF i sommer, som har fået at vide, at han skal finde et nyt sted at arbejde.

Ifølge Erik Larsen selv har det hele tiden været direktør Jacob Nielsens plan at afskedige ham som scout, når AGF havde fået ansat sportschefen Jens Andersson.

»Det er ikke mit valg, at jeg skal stoppe i AGF, men der er ikke noget galt i det her, kan man sige. AGF er i sin gode ret til det. Jeg tror egentlig, at Jacob Nielsen hele tiden har haft den idé, at jeg ikke skulle være i klubben, for jeg tror, han hele tiden har haft den holdning, at når der kom en sportschef, så skulle der ikke være en scout. Jeg tror, at det er sådan, det hænger sammen i det her tilfælde,« siger Erik Larsen.

»Jacob Nielsen har i hvert fald ikke på noget tidspunkt været interesseret i mig, og da jeg lige blev ansat, var der en artikel i Jyllands-Posten, hvor det emmede af, at han ikke bakkede mig op,« tilføjer scouten.

Erik Larsen er blevet opsat med tre måneders varsel, så han 1. maj ikke længere tilknyttet AGF, men han har aldrig kendt til opsigelsesfristen.

»Jeg fik aldrig ved min ansættelse at vide, at jeg havde et sådan varsel, og jeg synes, det her er ærgerligt, for det viser, at AGF ikke er på vej i den rigtige retning mod at blive en storklub igen. Det er jo ikke Morten Wieghorsts valg det her. Jeg ved, at det har ligget ham meget på sinde at få mig tilknyttet, fordi han synes, scoutingen er vigtig.«

»Jeg vil faktisk AGF det bedste, for vi har alle sammen brug for, at AGF kommer tilbage i Superligaen. Det har været enormt spændende og inspirerende at arbejde med Morten Wieghorst, for det er en speciel klub,« slutter Erik Larsen.

Erik Larsen har tidligere været tilknyttet klubberne Brøndby, Getafe, Mallorca og Swansea med Michael Laudrup, men da Laudrup tog til Qatar for at arbejde, afbrød de samarbejdet, og herefter fulgte han med Morten Wieghorst til AGF.