Fyret direktør arbejder stadig i Brøndby

Tommy Håkansson er 1. september helt færdig med at arbejde for Brøndby. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tommy Håkansson blev fyret fra Brøndby tirsdag 4. februar, men selv om den tidligere direktør ifølge pressemeddelelsen fra klubben fratrådte samme dag, udfører han stadig arbejde for klubben. 

- Jeg er ikke mere i Brøndby, end at det er klart, når vi har lavet en aftrædelsesordning, så er jeg forpligtet til at hjælpe til, når klubben beder om min hjælp. Det gør jeg, indtil aftalen udløber her 1. september. Det er ganske naturligt, at jeg stadig udfører opgaver for klubben, siger Tommy Håkansson.  Han var en af hovedmændene bag redningen af Brøndby, da han i slutningen af 2012 og hen over foråret 2013 skaffede en række investorer, som trådte til og hjalp klubben, da den stod på konkursens rand.

Men Håkansson nåede også at gøre sig særdeles upopulær i Brøndby. Udover sin hårde væremåde tog han svære beslutninger og afskedigede stærke skikkelser som Emil Bakkendorf, sportslig koordinator Jan Groth Møller, salgsmedarbejderen Kent Ewers og ikke mindst sørgede for, at Per Bjerregaard blev afsat fra sin formandspost i amatørafdelingen.

Undervejs samlede administrationen underskrifter ind og sendte et mistillidsvotum til bestyrelsen for at erklære utilfredsheden med Tommy Håkansson.     

Trods den tidligere manglende opbakning fra medarbejderne understreger Tommy Håkansson dog, at det er klubben og ikke ham selv, der har ønsket, at han skulle arbejde videre i sin aftrædelsesperiode, selv om der blev meldt ud, at han stoppede per dags dato. 

- Jeg har ikke sagt, jeg gerne ville blive. Vi blev enige om, at jeg skulle stoppe, og det har været meningen hele tiden, at når Brøndby selv kunne klare sig, så skulle jeg træde til side, så andre kunne komme til. Så mit job har helt fra start af været at være en midlertidig løsning.  

Når nu der er fundet en permanent løsning i direktør Jesper Jørgensen, hvorfor har der så været behov for dig, og hvad er dine opgaver så? - Altså, jeg er helt færdig i Brøndby om ganske få dage, så mine opgaver i denne periode har været dem, som Brøndby har bedt mig om at lave. 

Er det så stadig på direktørplan?

- Det kan jeg ikke svare på. 

Men om knap to uger er det altså slut. 1. september skal Tommy Håkansson endeligt sig farvel til Brøndby, og han synes selv, at han efterlader en klub fuld af optimisme.   

Direktør Jesper Jørgensen er endnu ikke vendt tilbage på BTs henvendelser. 

- Jeg synes, at rigtig mange ting, som vi har sat i søen, ser ud til at virke nu, og Brøndby er kommet rigtig, rigtig langt i forhold til foråret 2013. Der er et kæmpe potentiale i det nuværende hold og klubben. Så jeg er meget fortrøstningfuld på klubbens fremtidige vegne.