Fuglsang: Vi jagtede etapesejr men fik trøstpræmie

Fabio Aru avancerede en enkelt plads i klassementet fredag, men Astana arbejdede for etapesejren.

Fabio Aru hoppede op på sjettepladsen i klassementet på fredagens bjergetape. Det var en halv sejr, mener holdkammerat Jakob Fuglsang. Arkivfoto. Scanpix/Lionel Bonaventure Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et Astana-hold i en tung offensiv på det meste af fredagens bjergetape, hvor holdet gik efter at køre Fabio Aru frem til sejr.

Den løb franskmanden Romain Bardet (AG2R) dog med, men Astana fik alligevel en trøstpræmie.

- Vi gik egentlig efter at vinde etapen, og det var også derfor, vi blev ved med at køre og køre. Det lykkedes ikke, men Fabio rykkede op i klassementet, og det er selvfølgelig en halv sejr, lyder det fra Jakob Fuglsang (Astana).

Han var selv en del af den raket, som skulle indlede den afgørende offensiv på sidste stigning.

- Jeg vidste, at det var min opgave at køre ind på den sidste stigning og give den en over nakken i et par kilometer. Det var ligesom der, målet var, forklarer Fuglsang.

- Det var ikke, fordi jeg følte mig super godt kørende i dag, men nogle gange må man grave dybt.

Løbets førende rytter, Chris Froome (Sky), styrtede på nedkørslen hen mod den sidste stigning, mens Astana sad og trak feltet, men Jakob Fuglsang mener ikke, at han og holdet burde have ventet på Froome, som da også nåede op igen.

- Vi sidder jo ikke og arbejder hele dagen for så at stoppe, fordi nogle bremser for sent, overvurderer sig selv eller forsøger at angribe for så at styrte. Det må de selv ligge og rode med, siger Jakob Fuglsang.

Selv havde danskeren placeret sig bagest i feltet, da den hurtige og våde nedkørsel ikke var en menu for ham, og han kom fint igennem modsat mange andre, der styrtede.

En af dem var Bauke Mollema (Trek), og det betød, at han gled fra andenpladsen i klassementet og ned som nummer ti.

- Han styrtede jo på nedkørslen, fordi han åbenbart forsøgte at angribe. Nogle gange skal man lige vurdere sine egne evner, førend man begynder på sådan noget, siger Jakob Fuglsang.

Mollemas deroute gjorde, at Fabio Aru hoppede fra syvende- til sjettepladsen i klassementet. Italieneren er dog stadig godt halvandet minut fra en podieplads.

/ritzau/