Fuglsang-succes styrker Magnus Corts Tour-optimisme

Jakob Fuglsang har allerede hentet to sejre i 2019. Til sommer er han igen holdets kaptajn i Tour de France.

Jakob Fuglsang triumferede søndag på 5. etape af Tirreno-Adriatico, da han kørte alene over målstregen. Dario Belingheri/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sommerens Tour de France er langt væk.

Men Jakob Fuglsangs formidable start på 2019-sæsonen styrker allerede nu troen på, at danskeren kan levere et topresultat, når han igen i år får kaptajnrollen hos Astana i verdens største etapeløb.

Det mener Fuglsangs danske holdkammerat Magnus Cort.

»Det gør det helt sikkert. Hvis alt går efter planen, skal jeg støtte op om ham i Touren. Og det er klart, at det er meget federe at støtte op om en, der har kørt rigtig stærkt.«

»Det giver også mig noget mere tro på det og vil også løfte mit niveau, når jeg tror endnu mere på ham,« siger Magnus Cort.

Tirsdag sluttede det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico, hvor Fuglsang endnu en gang fik vist sig godt frem.

Den 33-årige bjergrytter vandt 5. etape og sikrede sig en podieplads, da han på den afsluttende enkeltstart holdt klassementstjernen Tom Dumoulin bag sig.

Tidligere i marts blev Fuglsang slået på stregen af Julian Alaphilippe i endagsløbet Strade Bianche, og i februar stod han øverst på podiet i Andalusien Rundt.

»Han ser virkelig stærk ud. Jeg har ikke set alle hans cykelløb, men det virker til, at han er på sit højeste niveau,« siger Magnus Cort.

Jakob Fuglsang var også Astanas Tour-kaptajn i 2018, men danskeren kom ikke i nærheden af den topplacering, han på forhånd havde udset sig.

I stedet sluttede han den franske rundtur på en samlet 12.-plads.

Derfor var det ingen selvfølge, at den tidligere mountainbikerytter igen i år skulle tildeles rollen som kaptajn, men i december meddelte det kasakhiske cykelhold på Twitter, at der igen skal satses på danskeren i Touren.

Fuglsang tager efter Tirreno-Adriatico en løbspause på knap tre uger. Det skrev han tirsdag på Instagram.

Han vender tilbage 8. april, hvor han stiller op i Baskerlandet Rundt, der køres over seks etaper og har World Tour-status.

/ritzau/