Fuglsang sat til vægs i Catalonien

Luka Mezgec er tredjeviolin på Giant-Shimano efter Marcel Kittel og John Degenkolb, men forstår at gribe sin chance. Tre etapesejre er det blevet til i Catalonien Rundt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at være blevet sat til vægs opad brugte Jakob Fuglsang fredag en nedkørsel som afsæt for et angreb. I finalen var Luka Mezgec hurtigst for tredje gang.

Med status som outsider til en topplacering i det tungt besatte etapeløb Vuelta Catalunya har Jakob Fuglsang præsteret en knivspids under det forventede med en samlet 12. plads. Men at den 29-årige dansker ikke er færdig med at søge et avancement ind i top 10, viste Fuglsang på fredagens femte etape, hvor Astana-kaptajnen satte et angreb ind på den afsluttende nedkørsel mod slutdestination Valls.

Det var en offensiv med meget ringe chance for at lykkes. Brede spanske omfartsveje med fuld sigtbarhed og silkeblød asfalt giver sjældent meget fra sig. Og Fuglsang blev da også markeret tæt af ikke mindst Team Tinkoff-Saxo kaptajn Alberto Contador, som konstant holdt sig til i fronten af feltet.

Med henholdsvis ti, seks og fire bonussekunder i spil, kan der stadig vendes op og ned på et podie, som i øjeblikket fyldes af Katusha-kaptajn Joaquim Rodriguez med henholdsvis fire og syv sekunder ned til Contador og Tejay van Garderen.

Tæt på målbyen var der igen samling på feltet, og det udnyttede den spurtstærke slovener Luka Mezgec til at tage sin tredje etapesejr på fem dage.

Catalonien Rundt slutter søndag med en etape i Barcelona, når der køres på den klassiske rundstrækning nær Montjuic parken, hvor det ikke er usandsynligt at se bevægelser i toppen af klassementet.