Fuglsang forsøgte forgæves i ny Valverde-triumf

Movistars Alejandro Valverde vandt sit anden klassikerløb i streg med sejren i Liége-Bastogne-Liége.
Læs mere
Fold sammen

Dannebrog vejrede kraftigt i Belgien i årets sidste forårsklassiker, Liége-Bastogne-Liége, da både Rasmus Quaade og Jakob Fuglsang viste sig flot frem. De kunne dog ikke forhindre en ny Valverde-triumf.

Rasmus Quaade blev hasteindkaldt til Liége-Bastogne-Liége, da Team Cult Energys Linus Gerdemann blev syg. Den 25-årige dansker takkede for tilliden og stak af sted i dagens første udbrud.

Danskeren blev hentet, og med 40 kilometer igen skete en af cykelsportens uundgåelige ulykker. Et slemt styrt tvang flere af de store ryttere ned i asfalten og ud i de belgiske tjørnehække. Værst gik det ud over sidste års vinder Simon Gerrans, som dermed mistede muligheden for at blande sig i afgørelsen.

Rasmus Quaade var ikke eneste dansker i løbet, da både Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Michael Valgren, Rasmus Guldhammer, Michael Reihs og Martin Mortensen deltog.

Fuglsang fulgte i Rasmus Quaades udbryderspor, da danskeren stak efter Tinkoff-Saxos Roman Kreuziger med 18 kilometer igen. Sammen med Giampaolo Caruso dannede de en trekløver, der holdt favoritfeltet stangen med 15 sekunder indtil seks kilometer før mål.

Her kom Valverde, Nibali, Rodriguez og de andre favoritter susende, men uden at slå Fuglsang væk, der akkurat kunne sidde med.

Med et samlet favoritfelt, der alle sad med tunge ben på den regnvåde bane, stak Katushas Daniel Moreno af med en kilometer igen og fik skabt hul uden at kunne afgøre løbet.

I stedet endte det med en samlet spurt mellem favoritterne, og her var der ingen, der kunne true forhåndsfavoritten Alejandro Valverde, som dermed føjede endnu en sejr i den belgiske klassiker, hvor han allerede stod øverst på podiet både i 2006 og 2008.

Det var Valverdes anden klassikersejr i dette forår efter sidste uges triumf i Fleche Wallone og den tredje podieplacering efter andenpladsen i Amstel Gold Race.

Slutstilling:

1. Alejandro Valverde, Movistar

2. Julian Alaphilippe, Etixx Quickstep

3. Joaquim Rodriguez, Katusha