Fuglsang ærgerlig over Riis' fyring

Jakob Fuglsang fik sit helt store internationale gennembrud under daværende Saxo Bank-chef, Bjarne Riis. Her står de to efter Fuglsangs sejr i Post Danmark Rundt i 2009. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Jakob Fuglsang kørte under Bjarne Riis' brede vinger på det daværende Team Saxo Bank fra 2009 til 2010. Den tidligere Team Saxo Bank-chef så potentialet i den dengang 25-årige landevejsrytter, efter Fuglsang fik sit gennembrud og vandt Post Danmark Rundt for første gang i 2008.

På Team Saxo Bank fik Fuglsang sit helt store internationale gennembrud. På det legendariske bjerg Mont Ventoux i Dauphiné Libéré kørte han fra de helt store kanoner som Ivan Basso, Alberto Contador og Cadel Evans og blev nummer fem på etapen. Samlet opnåede silkeborgenseren en flot samlet sjetteplads i løbet, der var Fuglsangs første store internationale test.

 

Bjarne Riis valgte året efter at give Jakob Fuglsang debut i Tour de France, hvor han hjalp sin kaptajn Andy Schleck til en samlet andenplads efter Team Tinkoff-Saxos nuværende kaptajn Aaberto Contador. Prædikatet som luksushjælperytter blev skabt, og det åbnede hele cykelverdenens øjne for det midtjyske talent.

Jakob Fuglsang skiftede videre til det daværende Leopard Trek-hold efter to år under Bjarne Riis, men Fuglsang har stadig stor sympati for Bjarne Riis. Derfor gjorde det ondt på Jakob Fuglsang, da han hørte, at Bjarne Riis var blevet fyret fra Team Tinkoff-Saxo i marts i år.

»Jeg synes, det er ærgerligt, at Bjarne Riis er ude af sporten. Han har gjort meget godt. Han har indført det biologiske pas og gjort mange andre gode ting for cykelsporten, og jeg synes stadig, han har noget at byde ind med,« siger Jakob Fuglsang.

 

Manden bag Riis' fyring var den russiske ejer af Team Tinkoff-Saxo, Oleg Tinkov. Russeren begrundede fyringen med, at Bjarne Riis ikke passede sit job godt nok. Jakob Fuglsang er dog overbevist om, at Riis nok skal vende tilbage.

»Omkring Oleg Tinkovs kritik, så ved jeg jo ikke rigtig, hvordan Bjarne har været de seneste tre-fire år på holdet, da jeg ikke har kørt på holdet. Men jeg kan da ikke tro, at han er helt ude, og han kommer måske nok tilbage til sporten på et eller andet tidspunkt,« siger han.

 

Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana udløber til sommer, og danskeren kan meget vel være på vej væk. Men hvis Oleg Tinkov bliver ved roret, bliver det ifølge Fuglsang ikke til nogen genforening.

»Hvis Saxo Bank fortsætter i cykelsporten, så må vi se, hvor de fortsætter hen, men bliver de hos Tinkov (Oleg red.), så ved jeg ikke, om det er interessant, sådan som holdet ser ud på nuværende tidspunkt,« siger han.

 

Jakob Fulgsang har i forårssæsonen kørt forrygende for Astana, men har ytret ambitioner om at skifte hold til sommer for at køre én af de store Grand Tours som kaptajn.