Froomes blodprøver bliver gemt i 10 år

cycling-tourfro
Chris Froome på Champs-Elysees, da han vandt Tour de France i sommer Fold sammen
Læs mere

Cykelsportens kontrolorganer vil gemme blod- og urinprøver fra top fem i Tour de France i ti år.

Da Chris Froome i sommer smadrede al modstand i Tour-feltet, skete det med en styrke og fart, der fik advarselslamperne til at blinke hos britens kritikere. For kunne det lade sig gøre at være så suveræn på bjergene uden at være dopet?

Trods talrige dopingtest er Chris Froome dog aldrig blive taget, og både han og hans britiske arbejdsgiver, Team Sky, har blankt afvist, at der skulle være snyd bag den kenyanskfødte stjernerytters resultater.

Alligevel må Froome nu konstatere, at cykelsportens kontrolorganer har fundet det nødvendigt at opbevare blod- og urinprøver fra ham og de øvrige fra top fem i årets Tour de France. Dermed kan dopingbekæmperne i takt med de kommende års udvikling af nye dopingprogrammer gå tilbage i tiden og afprøve 'gamle' dopingprøver, som kan have undsluppet de nutidige kontrolapparater.

Det er den internationale cykelunion (UCI), cyklingens anti-doping organ (CADF) og det franske antidoping-agentur (AFLD), der er gået sammen i projektet, der er affødt i en erkendelse af sportens dystre dopinghistorik.