Froome efter andenplads: Jeg kunne ikke bede om mere

Chris Froome blev slået af Miguel Ángel López onsdag i Vueltaen. Men briten vandt i klassementkampen.

Foto: JOSE JORDAN

Calar Alto. Ganske vist kunne Chris Froome (Sky) ikke følge med etapevinder Miguel Ángel López (Astana) på de sidste kilometer af onsdagens Vuelta a España-bjergslag, men briten følte sig alligevel som en vinder på etapen.

Froome i den røde førertrøje kom ind som nummer to, og endnu vigtigere så vandt han meget tid i forhold til sine nærmeste konkurrenter i den samlede stilling.

»Jeg er meget glad for resultatet. Det var en dag med stor udskillelse i klassementet. Og så at slutte som nummer to - jeg kunne ikke have bedt om meget mere end det,« siger Froome ifølge TV2 Sport.

Den britiske Tour de France-vinder kom ind 14 sekunder efter Miguel Ángel López, mens Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) blev nummer tre og rykkede op som nummer to i klassementet - 1 minut og 19 sekunder efter Froome.

Netop Nibalis tilstedeværelse fremme i front spillede en rolle for Froomes taktik i afslutningen.

»Da López kørte, så han meget stærk ud. Så jeg tænkte, at det var vigtigst at følge Vincenzo Nibali og blive med klassementrytterne,« forklarer Sky-kaptajnen.

Inden etapen havde Froome kun 36 sekunder ned til både Esteban Chaves (Orica-Scott) og Nicolas Roche (BMC), men de to mistede henholdsvis omkring to minutter og fire minutter til briten på etapen.

Med den øgede føring ligner det endnu mere, at Froome kan lykkes med sin store drøm - at vinde både Tour de France og Vueltaen i samme år.

/ritzau/