Fremtidens Superliga nærmer sig afklaring

Superligaen er under ombygning Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny Superliga-struktur nærmer sig dagens lys. Divisionsforeningen har indkaldt til pressemøde onsdag d. 27. maj, hvor det hollandske analysefirma Hypercupe vil præsentere et rapportudkast om turneringsstrukturen i Alka Superligaen og 1. division. Ugen efter forventer Hypercube at aflevere sin endelige rapport til klubberne.

»I den igangværende turneringsstrukturproces for Alka Superliga/1. division har vi holdt en række dialogmøder med dansk fodbolds interessenter, som (udover klubberne og DBU) fx tæller trænere, spillere, TV-rettighedshavere, sponsorer, økonomieksperter, kommercielle eksperter, sportsjournalister, politi og fans. I uge 22 er Hypercube klar til at præsentere sit »rapport-udkast« til de mange forskellige interessenter«, står der i den pressemeddelelse, Divisionsforeningen har sendt ud mandag eftermiddag.

Bt.dk kunne tidligere på måneden fortælle, at en Superliga-model med 14 ligahold og et slutspil kan udgøre den fremtidige Superliga, hvis klubberne ikke ønsker at holde fast i den nuværende model med 12 hold.

Dansk fodbold har i hvert fald potentiale til flere hold i den bedste række, lød det i starten af maj fra direktøren i Hypercube, Pieter Nieuwenhuis:

(...) Vores analyser viser, at Superligaen kan bære flere hold end 12, uden at det devaluerer niveauet. Der er grobund for 30 professionelle klubber i Danmark, hvor der groft sagt er 24 i dag, og med tanke for at det ligner, at Danmark generelt står til et økonomisk opsving, mener vi heller ikke, det er urealistisk, at Danmark om få år kan have en plads mere i Europa.

Vælger man at udvide Superligaen, vil ændringerne formentlig først træde i kraft fra 2016/2017-sæsonen, hvorimod eventuelle ændringer af det nuværende system kan træde i kraft allerede fra starten af den kommende sæson. Sådan lød det fra Divisionsforeningens formand, Claus Thomsen tidligere på måneden:

»Alle 12-holds-modeller kan træde i kraft fra næste sæson, for så går alle holdene ind på kendte betingelser. Vælger man en model med færre eller flere hold, så vil der højst sandsynligt være en overgangssæson, hvor man tilpasser antallet af hold, så man er klar til sæsonen 2016/17.«