Frederik Storm klar til SHL - tager to år mere i Malmö Redhawks

I sin tredje sæson i Malmö Redhawks nåede den danske landsholdswing Frederik Storm sit mål, den svenske liga, SHL.

»Jeg har længe satset på SHL, og det er perfekt, at det bliver i Malmø,« siger den hurtige og målfarlige forward, som netop har forlænget sin kontrakt med det skånske storhold med to år.

»Jeg har altid været glad for Redhawks, og klubben ligger jo dejlig tæt på, når man bor på Vesterbro og pendler over broen.«

Frederik Storm har haft en forrygende sæson og roses til skyerne. I 62 kampe har han lavet 46 point (22 mål og 24 assist).

I den syvende og afgørende kvalifikationsmatch vandt Malmö Redhawks på udebane over Leksand 4-2 og avancerede efter otte år i Allsvenskan.

»Ikke mange troede på os inden sæsonstarten, og det har længe set sort ud for os. Også i serien mod Leksand har odds været imod os, men til sidst havde vi marginalerne på vores side,« siger Frederik Storm.

»Det var en fantastisk følelse at vinde i Leksand. De jubelscener glemmer jeg aldrig.«

Frederik Storm startede karrieren i Gentofte og fik sit gennembud som Herlev-spiller.

I 2010 blev han dansk mester med Sønderjyske, og efter to år i Sønderjyske og et år i Herlev kom han i 2012 til Malmø.

Siden 2011 har han været fast mand på VM-holdet, og han er også en vigtig spiller på Janne Karlssons hold, som senere på måneden rejser til Tjekkiet.

Formentlig springer han over de to testkampe mod Hviderusland i næste uge i Aalborg og Odense.

»Jeg skal tale med Janne Karlsson, men efter de syv hårde kampe mod Leksand og de småskader, man altid løber ind i, tror jeg, at jeg vil have bedst af lidt hvile,« siger han.

Frederik Storm er den tredje danske landsholdsspiller, som avancerer til SHL i år.

Den første var målmanden Patrick Galbraith, Karlskrona, og den anden Rögle-centeren Jesper Jensen, som også har haft deres bedste sæson nogensinde. Hvilket år for danskerne i Allsvenskan.

Gennem årene har Danmark haft 30 spillere i SHL. Frederik Storm, Jesper »Zlatan« Jensen og Patrick Galbraith kan blive nr. 31, 32 og 33.