Franskmand stopper Sharapovas comeback i maratondyst

Semifinalen blev endestationen for Maria Sharapova i russerens comeback-turnering efter endt dopingkarantæne.

Maria Sharapova måtte forlade WTA-turneringen i Stuttgart efter semifinalenederlag til Kristina Mladenovic. Scanpix/Thomas Kienzle Fold sammen
Læs mere

Stuttgart. Den russiske tennisstjerne Maria Sharapovas comeback til tennissporten efter endt dopingkarantæne har været et varmt emne før og under WTA-turneringen i Stuttgart.

Sharapova har vist flot spil trods kritik fra flere kanter, men lørdag stoppede festen på gruset i Tyskland, da russeren tabte semifinalen til franskmanden Kristina Mladenovic med cifrene 6-3, 5-7, 4-6.

Den femdobbelte grandslam-vinder kæmpede igennem to timer og 38 minutters tennis, men Mladenovic snuppede finalepladsen til sidst i maratondysten.

Flere spillere har langet ud efter Sharapova, fordi de mener, at hun ikke bør være i sporten efter at have modtaget en dopingdom.

Også lørdagens modstander, Kristina Mladenovic, har udtalt, at hun fandt det upassende at Sharapova fik et wildcard til turneringen i Stuttgart.

Sharapova blev testet positiv for stoffet meldonium under Australian Open 2016, og det kostede hende en 15 måneders karantæne.

Turneringen i Stuttgart var hendes første efter karantænen, og hun beviste, at hun stadig har spillet til at være med blandt de bedste.

Sharapova er efter turneringen rangeret som nummer 260 på verdensranglisten. Inden turnering havde hun ingen rangering, efter at hun ikke havde optjent point som følge af sin ufrivillige pause.

Det er endnu uvist, om Sharapova får tildelt et wildcard til French Open i Paris. De næste to turneringer, hun deltager i, er Madrid og Rom, hvor hun også er tildelt wildcards.

- Jeg forbereder mig til turneringerne i Madrid og Rom på samme måde som grand slam-turneringer på dette tidspunkt, fordi jeg har været ude så længe, siger hun.

Mladenovic skal i finalen møde hjemmebanefavoritten Laura Siegemund. Tyskeren var som Sharapova blevet tildelt et wildcard til den stærkt besatte turnering. I semifinalen slog Mladenovic rumæneren Simona Halep i to sæt.

/ritzau/AFP