Fransk triumf, da Fuglsang tabte dyrbar tid

Blel Kadri (AG2R) vandt 8. etape af Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blel Kadri (AG2R) vandt den første bjergetape i Tour de France, mens Tinkoff-Saxo og Alberto Contador brugte 8. etape til at teste Astana-holdet og Vincenzo Nibali, der beholder den gule førertrøje.

For første gang under dette års udgave af Tour de France bød en etape på de stejle udfordringer. Efter godt 140 kilometer på flad vej stod menuen på to kategori 2- og en enkelt kategori 1-stigning i Vogeserne i en spændende etapeafslutning.

Fem ryttere stak af fra feltet i et udbrud, der længe havde et forspring på over ti minutter til hovedfeltet på de franske landeveje, som blev ramt af et slemt regnskyld. Men med 40 kilometer til mål satte feltet med alle favoritterne farten op i jagten på Simon Yates, Niki Terpstra, Adrien Peti, den franske veteran Sylvain Chavanel og dagens vinder Blel Kadri.

Op ad nummer to stigning - Col de Grosse Pierre - meldte Tinkoff-Saxo sig for alvor ind i Tour de France. Først gik Rafal Majka i front, og det hårde tempo fik flere af klassementsryttere, heriblandt altid solide Haimar Zubeldia, Michal Kwiatkowski og Tony Gallopin.

Også danske Jakob Fuglsang (Astana), som er udset en vigtig hjælperolle for favoritten Vincenzo Nibali, havde problemer efter det hårde Tinkoff-Saxo-tråd, og danskeren var også tæt på at styrte på det glatte underlag.

Fuglsang endte med at tabe et minut og 42 sekunder til Contador.

Tinkoff-Saxo dominerede fuldstændig etapens afslutning, og Alberto Contador angreb på den sidste stigning. Vincenzo Nibali sad på hjul som den eneste fra favoritfeltet, og på de sidste 100 meter tabte italieneren tre sekunder til den spanske klatrer.

De kunne dog intet stille op mod Blel Kadri, der 2 minutter og 17 sekunder forinden var kørt over målstregen som en fortjent vinder.