Fransk politi smider russiske EM-fans på porten

Fransk politi har valgt at sende en gruppe russiske fodboldfans ud af landet af frygt for ny ballade ved EM.

Politiet måtte både hjælpe og bekæmpe fodboldfans i forbindelse med kampen mellem Rusland og England forleden. Nu bliver russiske fans sendt ud af Frankrig. Reuters/Jean-paul Pelissier Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cannes. Fransk politi har tilbageholdt en gruppe russiske fodboldfans, som tirsdag vil blive eskorteret ud af Frankrig.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har de franske myndigheder oplyst, at russerne bliver sendt hjem, fordi man frygter nye uroligheder.

Da Rusland og England mødtes ved de to nationers første kamp ved EM-slutrunden, var der massive optøjer mellem fodboldfans i forbindelse med kampen.

Myndighederne oplyser, at man har kontrolleret identiteten på 29 fodboldfans ved et hotel nær Marseille. Nogle af fansene er allerede blevet sendt til et midlertidigt opholdssted nær grænsen.

Nyhedsbureauet Reuters har talt med Alexander Shprygin, der er formand for de russiske fans. Han oplyser, at politiet vil sende 50 russere ud af Frankrig. De var på vej fra Cannes til Lille, da deres bus blev stoppet af politiet.

- Politiet prøver at rette op på deres fejl fra for tre dage siden. Vores bus er blevet blokeret af politiet, så vi venter lige nu på konsulatet, siger talsmanden.

De franske myndigheder har ikke kommenteret de oplysninger, men sagde tidligere på ugen, at rundt regnet 150 russere deltog i urolighederne i forbindelse med kampen mod England.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har truet med at sende Rusland og England ud af turneringen, hvis urolighederne gentager sig.

/ritzau/