Fransk politi brugte tåregas og anholdt 40 i forbindelse med EM-finalen

Efter Frankrigs nederlag til Portugal i EM-finalen brød der uroligheder ud i Paris.

Fransk politi er travlt beskæftigede nær Triumfbuen i den franske hovedstad, Paris. Frankrig tabte finalen ved EM i fodbold til Portugal. Scanpix/Geoffroy Van Der Hasselt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk politi har anholdt omkring 40 personer for vold og andre lovovertrædelser før, under og efter det franske fodboldlandsholds EM-finale mod Portugal søndag.

Det siger det franske politi i Paris ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

De franske politimænd har måttet bruge tåregas for at samle uromagerne, der kastede flasker mod styrkerne ved foden af Eiffeltårnet.

Uroen opstod ifølge AFP, fordi uromagerne prøvede at få adgang til de franske fodboldtilhængeres fanzone, der var blevet lukket af, efter at de maksimale 90.000 tilskuere havde fundet vej til området.

Politiet i Paris foretog også flere andre anholdelser uden for Stade de France, hvor EM-finalen blev spillet.

Der har været stort fokus på uromagere og hooligans under EM i fodbold.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har set sig nødsaget til at åbne flere disciplinærsager mod 8 af de 24 deltagerlande ved fodboldslutrunden.

Blandt andet har Albanien og Rumænien forbrudt sig mod reglerne i forbindelse med deres indbyrdes kamp i gruppe A, der sluttede 1-0 til Albanien.

Der har også været fokus på kroatiske fans, der afbrød kampen mod Tjekkiet med kanonslag og slagsmål på tilskuerpladserne.

Hooligans fra Rusland har dog stået for den værste ballade i forbindelse med kampen i holdets gruppe mod England. 20 russiske fodboldtilhængere blev senere i slutrunden deporteret fra Frankrig som følge af urolighederne, der endte i masseslagsmål.

/ritzau/