Fransk politi anholder Platini i Qatar-efterforskning

Michel Platini blev ifølge flere medier arresteret tirsdag som en del af en større efterforskning.

Den tidligere præsident for Uefa Michel Platini er blevet arresteret som led i efterforskning af korruption i forbindelse med tildelingen af VM i 2022 i Qatar. Fold sammen
Læs mere
Foto: TATYANA ZENKOVICH

Den tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) Michel Platini er blevet arresteret som led i efterforskningen af mulig korruption i forbindelse med tildelingen af VM i 2022.

Det skriver en række internationale medier. De franske aviser Mediapart og Le Monde bragte historien først.

Ifølge aviserne blev Platini arresteret af fransk politi tirsdag morgen i byen Nanterre, der er en forstad til Paris. En kilde tæt på efterforskningen har over for det franske nyhedsbureau AFP bekræftet, at Platini er arresteret.

Den tidligere fodboldstjerne er arresteret som led i en efterforskning, der omhandler værtskabet til VM i 2022. Slutrunden, som Qatar fik tildelt i 2010, hvilket affødte stor debat og kritik.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Platini skal afhøres af fransk politi.

Efterforskningen har ifølge Reuters stået på siden 2016.

Også Claude Gueant, der var stabschef for den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy, skal angiveligt afhøres.

Ifølge AP skulle Gueant dog ikke være blevet arresteret.

Platini var præsident for Uefa fra 2007 til 2016. Han modtog af Fifas Etiske Komité en karantæne fra alle fodboldaktiviteter på otte år i 2015.

Straffen blev i 2016 reduceret til seks år af Fifas appelkomité, før Den Internationale Sportsdomstol (CAS) senere samme år reducerede karantænen til fire år.

Platini trak sig officielt som præsident for Uefa i maj 2016.

Karantænen, der udløber i oktober i år, modtog han på grund af en mistænkelig overførsel på to millioner schweizerfranc (godt 13 millioner kroner) fra den tidligere præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Sepp Blatter til Platini, som komitéen ikke kunne finde belæg for.

Også Sepp Blatter fik karantæne fra fodbold.

Den nu 63-årige Michel Platini var en stor fodboldstjerne i sin aktive karriere. Han vandt en række titler med Nancy, Saint-Etienne, Juventus og det franske landshold.

Selv har han modtaget Ballon d'Or som verdens bedste fodboldspiller tre gange. Det gjorde han i 1983, 1984 og 1985.

I alt fik han 72 kampe for Frankrigs landshold.

/ritzau/