Fransk Ligue 1-klub tvangsnedrykket

RC Lens er bliver tvangsnedrykket til Ligue 2 efter denne sæson. Her ses Lens' Adamo Coulibaly (th) i duel med Joao Moutinho fra AS Monaco under en kamp den 2. december.  Fold sammen
Læs mere

Ligue 1-oprykkerne fra Lens bliver efter denne sæson tvangsnedrykket til Ligue 2, lige meget hvor de ender i tabellen.

Da Lens i sommers rykkede op i den bedste franske liga, blev klubben i første omgang nægtet oprykning, da der var rod i klubben økonomi. Klubben appellerede og fik derefter tilladelse til at rykke op. Men det var ikke den sidste afgørelse i den sag.

Torsdag besluttede det administrative tribunal i Besançon, at oprykningen alligevel ikke var lovlig, og at klubben derfor bliver tvangsnedrykket. Klubben får lov at spille sæsonen færdig, men resultatet vil ikke have nogen indflydelse på tribunalets beslutning.

Lens ligger på nuværende tidspunkt nummer 19, hvilket under alle omstændigheder ville føre til en nedrykning. Men under alle omstændigheder må afgørelse give dansker-klubben Evian en hjælpende hånd i kampen for at undgå en tur ud af den bedste række.

Det var sidste sæsons nedrykkere fra den bedste franske liga, Sochaux, der havde appelleret sommerens afgørelse. De havde håbet på, at en øjeblikkelig tvangsnedrykning ville give dem muligheden for at komme tilbage i Ligue 1.