Fransk landstræner i karantæne mod Italien

Frankrigs landstræner, Raymond Domenech, er blevet idømt en spilledags karantæne af UEFA, og han er derfor ude i den vigtige EM-udekamp mod Italien.

Frankrigs fodboldlandstræner, Raymond Domenech, indledte for nogle uger siden en verbal fodboldkrig mod Italien, men han havde næppe regnet med selv at blive krigens første offer.

Mandag blev Domenech imidlertid idømt en karantænedag af det europæiske fodboldforbund, UEFA, der ironisk nok har franske Michel Platini som præsident. Og dermed kan Raymond Domenech ikke sidde på bænken, når Frankrig den 8. september spiller en meget afgørende EM-kvalifikationskamp på udebane mod netop Italien.

Raymond Domenech hævdede i et interview med avisen Le Parisien, at Italien havde købt dommeren i en U/21-landskamp mod Frankrig i 1999, da Domenech sad på den franske bænk. Den udtalelse skabte raseri i Italien og var også et nummer for stærk for UEFA, som skred til karantænedommen.

Ud over karantænen får den franske landstræner også fået en bøde på cirka 45.000 kroner. Han har tre dage til at appellere afgørelsen.

/ritzau/