Fransk favorit tager VM-guld i storslalom

Franskmanden Tessa Worley kan for anden gang i karrieren kalde sig verdensmester i storslalom.

Tessa Worley (i midten) tog VM-guldet i storslalom foran Mikaela Shiffrin (tv.) og Sofia Goggia (th). Scanpix/Dimitar Dilkoff Fold sammen
Læs mere

Tessa Worley fører World Cuppen i storslalom og var på forhånd udpeget som en af de store favoritter, da de kvindelige skiløbere torsdag kørte VM i storslalom i schweiziske St. Moritz.

Og den franske kvinde skuffede ikke. Hun kørte et fremragende første gennemløb, lagde sig i spidsen og kørte sikkert guldet hjem i andet gennemløb trods en fejl i starten.

27-årige Worley var under pres inden sit andet gennemløb, da amerikaneren Mikaela Shiffrin kørte fantastisk, da hun hamrede elegant ned ad pisten på sin anden tur.

Da franskmanden allerede i starten lavede en stor fejl og mistede en del af sit ellers store forspring, begyndte det at dufte af amerikansk guld, men Worley rettede op.

VM-guldvinderen fra 2013 kørte aggressivt på den sidste del af pisten, hvor Shiffrin ellers havde været enestående, og i mål vandt Worley med 34 hundreddele ned til amerikaneren.

Italieneren Sofia Goggia tog sig af bronzemedaljen, og dermed blev det favoritternes fest.

I World Cuppen i storslalom ligger Worley etter foran Shiffrin, mens Goggia er nummer fire. Lara Gut, der er nummer tre i World Cuppen, blev alvorligt skadet tidligere ved VM og var ikke med.

/ritzau/