Frans Nielsen ved skillevej

Dansk ishockeys ypperste eksportvare Frans Nielsen erkender, at han har været gennem en mindre formkrise, og derfor er han nu tvunget til at præstere, hvis drømmen om fast spilletid i NHL skal bestå. Kontrakten med Islanders udløber til sommer.

Frans Nielsen vil kæmpe for at få en fast plads hos NHL-klubben New York Islanders. Alternativt vil han overveje en fremtid i den svenske liga, der ifølge danskeren er verdens næstbedste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keith Bedford/REUTERS

Optimismen er intakt i den lille New Yorker-lejlighed, som huser Frans Nielsen og hans kæreste.

Den danske ishockeyspiller lægger dog i samme åndedrag ikke skjul på, at han i høj grad bemærker, at presset på ham nu stiger ganske betragteligt.

For godt og vel et år siden personificerede den 23-årige herningenser nemlig et fornemt stykke dansk ishockey-historie, da han skøjtede på isen for sin NHL-klub New York Islanders. Men i denne sæson er Frans Nielsen fundet for let i bogstaveligste forstand og sendt retur til farmerligaen AHL, hvor han siden har knoklet for Bridgeport Sound Tigers. Med noget blandet succes til følge.

Derfor handler det nu i høj grad om at løfte spillet og lufte storformen, da hans nuværende kontrakt med Islanders udløber til sommer.

»Lige nu er det vigtigste, at jeg spiller godt og beviser, at jeg er en af de bedste hver eneste dag. Jeg forsøger at holde et højt laveste niveau hver eneste kamp. Fremtiden har jeg ikke helt nået at tænke så meget over, men jeg skal selvfølgelig forsøge at overbevise ledelsen om, at jeg er god nok til NHL, og at jeg er en, de kan bruge i fremtiden,« siger Frans Nielsen.

Han erkender da også, at han er ude i en hård kamp for at redde sig en såkaldt envejskontrakt, så han kun har kontrakt med New York Islanders. I stedet for en ny tovejsaftale, der gør, at han kan sendes frem og tilbage mellem Islanders og Sound Tigers. Og det slag ville formentlig have været lettere at vinde, hvis han optrådte regelmæssigt for Islanders.

Forfølger NHL-drømmen
»Lige nu er NHL den drøm, som jeg forfølger. Jeg har ikke bare tænkt mig at give op med det samme, for det har altid været min drøm at få en karriere i NHL. Derfor er det også vigtigt, at jeg får en stærk sæson, da min kontrakt udløber. Jeg tror helt sikkert, at de vil tilbyde en ny kontrakt. Men spørgsmålet er vel, om de ser mig som en NHL-spiller, eller om de ser mig som en, der skal gå op og ned mellem NHL og AHL som nu. Jeg håber selvfølgelig, en stærk sæson giver mig chancen for at spille fuld tid i NHL næste år,« fortsætter Frans Nielsen.

Vil du være tilfreds med kun at spille i AHL over de næste år?

»Jeg tror ikke, at jeg vil spille AHL de næste mange år. Jeg må sørge for, at jeg får en god sæson, og så håber jeg, at det er godt nok til, at jeg ikke skal spille AHL igen. Ellers er det noget, jeg må tage stilling til efter sæsonen. Hvis det skulle gå helt galt, er Sverige selvfølgelig en liga, jeg vil kigge på. Det er vel den bedste liga efter NHL, så det er klart, det ville være et alternativ.«

Frans Nielsen påpeger dog, at skuffelsen over ikke af få plads i Islanders-truppen nu er glemt og byttet ud med positive vibrationer. Og danskeren tror fuldt og fast på, at han nok skal få sine chancer.

»Det har været lidt op og ned i starten, men jeg synes, jeg nu begynder at få styr på det. Jeg havde vel sat næsen op efter noget mere, men vi er først lige startet. Det gode ved NHL er, at vi spiller 82 kampe i grundserien, så der er masser at tid til at bevise, at jeg er god nok. Det gælder bare om at arbejde videre og forsøge at være positiv,« siger han.