Frans Nielsen bliver kaptajn for stærkt dansk OL-hold

Alle NHL-spillere er til rådighed til kampene i Hviderusland, hvor Danmark skal sikre en billet til OL.

Frans Nielsen, der her ses i aktion for New York Islanders, bliver kaptajn for Danmarks hold i OL-kvalifikationen. Scanpix/Bruce Bennett Fold sammen
Læs mere

København. Alle danske NHL-spillere er med i den trup på foreløbig 26 spillere, som Danmarks Ishockey Union onsdag udtog til OL-kvalifikationen i Hviderusland, der bliver spillet i september.

Det betyder, at både Frans Nielsen, Mikkel Bødker, Lars Eller, Frederik Andersen, Jannik Hansen og Nikolaj Ehlers er med i truppen.

Frans Nielsen fra New York Islanders er kaptajn for holdet, der skal forsøge at spille sig til OL i 2018.

- Vi har aldrig været med ved vinter-OL tidligere, og jeg kan garantere, at alle de her spillere vil gøre alt for at kvalificere Danmark.

- Truppen er historisk stærk, og jeg kan godt tillade mig at sige, at det vil være en skuffelse, hvis ikke vi kommer med i 2018, siger landsholdets general manager, Kim Pedersen, i en pressemeddelelse.

Også Nicklas Jensen og Oliver Bjorkstrand, der primært spiller i AHL-ligaen, er med i truppen, der senere skal skæres ned til 23 spillere.

Ligeledes er Jokerit-kvartetten Peter Regin, Jesper B. Jensen, Philip Larsen og Oliver Lauridsen med i truppen.

Landstræner Jan Karlsson er optimist.

- Jeg håber, vi kan fortsætte den positive bølge fra VM i Rusland, hvor vi nåede kvartfinalen, og jeg glæder mig enormt til at arbejde med truppen frem mod OL-kvalifikationen.

- Det er en flok spillere med højeste internationale kvalitet, siger han.

Danmark skal i OL-kvalifikationen møde Slovenien, Hviderusland og Polen, og kun vinderen kommer med til vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea.

/ritzau/