Frankrig overvejer OL-afbud af sikkerhedshensyn

Spændingerne på den koreanske halvø får Frankrig til at overveje, om landet skal sende atleter til vinter-OL.

Frankrigs sportsminister, Laura Flessel, åbner for, at Frankrig vil droppe vinter-OL næste år. Scanpix/Yoan Valat Fold sammen
Læs mere

Paris. Som det første land har Frankrig åbnet for at melde afbud til det forestående vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang i februar næste år som følge af spændingerne på den koreanske halvø.

Hvis sikkerheden ikke kan garanteres, kommer det franske hold ikke til at tage afsted, siger Frankrigs sportsminister, Laura Flessel, til RTL Radio ifølge AFP.

- Hvis konflikten med Nordkorea bliver værre, og vi ikke kan få garantier om, at det er trygt at rejse til Sydkorea, så vil OL-holdte blive i Frankrig. Vi kan ikke udsætte vores udøvere for fare, siger sportsministeren.

Hun tilføjer, at hun løbende er i tæt dialog med Frankrigs Udenrigsministerium, der vurderer sikkerhedssituationen på den koreanske halvø.

OL-værtsbyen Pyeongchang ligger cirka 80 kilometer fra grænsen til Nordkorea, som de seneste uger har foretaget raketaffyringer og atomprøvesprængninger.

Udmeldingen fra den franske sportsminister kommer blot få dage efter, at præsidenten i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, sagde, at der var ikke grund til at frygte for afviklingen af OL.

- Der findes ikke en eneste indikation på, at der er en sikkerhedstrussel mod OL i forhold til spændingerne mellem Nordkorea og andre lande, sagde Thomas Bach.

/ritzau/AFP