Frankrig klar til finalen efter intenst drama

Frankrigs Thierry Omeyer agerede sprællemand, da holdet spillede sig i VM-finalen.
Læs mere
Fold sammen

Det var verdensmestrene mod europamestrene, da Spanien og Frankrig fredag mødtes i den anden semifinale ved VM i Qatar. Og opgøret blev præcis så dramatisk, som man på forhånd kunne forvente. I sidste ende var franskmændene dog for stærke for de hårdt kæmpende spaniere.

I første halvleg sad franskmændene på begivenhederne. Karabatic, Narcisse og de andre franske skytter havde fuldstændig styr på den lille Gonzalo Pérez de Vargas i Spaniens mål. Europamestrene bragte sig hurtigt foran 8-6, og det blev faktisk også 12-7,  før de danske banemænd fra Spanien fik hænderne skruet ordentligt på.

Herefter viste Cañellas og co. dog lidt livstegn. De hurtige kombinationer begyndte at flyde, og derfor var dog også helt fortjent, at Alex Dujshebaev kunne bringe spanierne tilbage i kampen med sin scoring til 12-14. Men bedst som et spansk comeback var på tegnebrættet, strammede Frankrig grebet. En slutspurt frem mod pausen bragte Frankrig på 18-14 ved pausen.

I anden halvleg spidsede spændingen til. I løbet af syv minutter bragte Spanien sig på 18-19 og fik faktisk også udlignet, men målet blev annulleret - og i stedet for den forløsende scoring måtte spanierne se Jorge Maqueda blive forvist til bænken i to minutter.

I overtal havde Frankrig let spil og lagde igen lidt afstand - men de fightende spaniere gav sig ikke. Takket være en storspillede Vargas kunne Spanien gøre det til 20-21 og siden til 21-22.

Herefter blev begge hold ramt af nerver, og den ene fejl efter den anden væltede ud af hænderne på de to hold. I kampens slutfase var franskmændene dog en anelse skarpere, og en 24-21-føring blev vekslet til en 25-22-føring med et minut tilbage på haluret. 38-årige Thierry Omeyer satte kronen på værket, da han på det efterfølgende angreb snuppede et straffekast fra Víctor Tomás - og kort efter kunne Frankrig række armene i jubel.

Søndagens finale bliver dermed et opgør mellem Frankrig og Qatar.