Frankrig banker russere på vej mod OL-guld i håndbold

Frankrigs håndboldkvinder fik revanche fra finalenederlaget i 2016, da ROC blev slået med 30-25 i Tokyo.

Allison Pineau jubler her efter en af sine mange scoringer på straffekast i OL-finalen. Pavel Golovkin/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tokyo. Der er fuld plade til fransk håndbold ved OL i Tokyo.

Søndag vandt de franske håndboldkvinder overbevisende OL-finalen over russiske ROC med 30-25.

Dermed rejser både de franske håndboldkvinder og de franske håndboldherrer hjem med en guldmedalje, efter at herrerne lørdag slog Danmark 25-23 i finalen.

Ser man bort fra, at russerne ikke måtte stille op under eget flag, var der søndag tale om en gentagelse af finalen fra OL i Rio, og det lykkedes altså for Frankrig at få revanche fra nederlaget for fem år siden.

I kampens indledning kunne det ellers også have tippet russernes vej efter en række uprovokerede franske fejl. Russerne formåede dog aldrig at opbygge et forspring på mere end to mål, og i stedet var den franske kontrafase med til at sikre et lille overtag på måltavlen.

Ved pausen kunne Frankrigs landstræner, rutinerede Olivier Krumbholz, være godt tilfreds, da hans spillere gik i omklædningsrummet med en føring på 15-13. Han skulle vise sig at få meget mere at smile af i de sidste 30 minutter.

Efter pausen fik Cléopâtre Darleux godt fat i det franske mål, og kombineret med træfsikkerhed i den anden ende voksede føringen støt, så den i flere omgange nåede op på seks mål.

Et par russiske timeouts var heller ikke nøglen til at vende kampen, og Frankrig var i fuld kontrol resten af vejen mod guldet.

På lægterne havde de vokal opbakning fra de franske håndboldherrer, der bidrog med slagsange i den ellers tomme hal.

Tidligere søndag var der tale om en decideret ydmygelse i bronzekampen. Her uddelte Norge gedigne klø til Sverige og vandt 39-19 efter en pauseføring på 19-7.

Dermed har de norske håndboldkvinder vundet en OL-medalje syv ud af de otte gange, holdet har deltaget ved et OL. Kun i 1996 tog nordmændene ikke medalje, da holdet tabte bronzekampen til Ungarn.

Danmarks håndboldkvinder, som vandt OL i 1996, 2000 og 2004, har ikke været med i OL-turneringen i Tokyo.

/ritzau/