Fra verdensklasse til høj klasse

3. divisionsklubben Albertslund/Glostrup sænker forventningerne en anelse til den kommende tids indkøb af spillere og træner. Men ambitionerne er fortsat sejr på sejr på sejr.

Morten Krampau spillede tidligere for FCK. Her ses han i aktion for den københavnske klub i en ligamatch mod AaB i 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Hver gang Morten Krampau og hans medspillere løber på banen for Albertslund/Glostrup i 3. division pulje 05, forlader de den godt halvanden time senere med en sikker sejr. Sådan har det været i snart 50 turneringskampe i træk, og sådan fortsætter det de kommende år, hvis det står til den ambitiøse klubs administrerende direktør Niki Christensen.

»Vi rykker op i Håndboldligaen i sommeren 2010, det er hundrede procent sikkert. Vores drømmemålsætning for klubben er fortsat, at vores førstehold ikke taber en håndboldkamp, før vi kommer i Håndboldligaen. Vi vinder med sikkerhed alle vores kampe i år og formentlig også i 2. division næste år. Så bliver det straks sværere i 1. division, men på det tidspunkt har vi vundet op imod 80 kampe i træk,« fortæller en selvsikker Niki Christensen.

Han befinder sig i den ønskeposition, at klubben hvert år høster et tocifret millionbeløb fra klubbens formand og storsponsor Jesper L. Nielsen. Ejeren af KasiGroup, som også pumper millioner af kroner i fodboldklubben Brøndby fra næste sommer, sagde i sidste måned til Berlingske Tidende, at han stod klar med en verdensklassespiller og Danmarks bedste træner.

Indkøbene skulle have været præsenteret for offentligheden tidligere i denne måned, men det er nu udsat til slutningen af januar, lige efter EM i håndbold. Desuden modererer Niki Christensen de store ord en anelse.

»Det bliver nok ikke verdensklassespillere, vi præsenterer. Men det bliver store navne,« fortæller Niki Christensen og uddyber:

»Frem mod den kommende sæson kan vi ikke få fat i en spiller i verdensklasse. Den person, vi har haft en dialog med, har ikke kunne få det til at hænge i forhold til sin familie. Det er altså personlige årsager mere end sportslige udfordringer, som gør, at han ikke kan komme her og nu.«

Ny træner
Landstræner Ulrik Wilbek har over for Berlingske Tidende gjort det klart, at det ganske enkelt er useriøst at tale om en verdensklassespiller i den fjerdebedste danske håndboldrække. Det kan ganske enkelt ikke forekomme. Wilbek ser også kritisk på de floromvundne forsikringer, om at Albertslund/Glostrup kan præsentere Danmarks bedste træner.

Han har svært ved at se en træner med store ambitioner i så lav en række. Niki Christensen trækker da også lidt i land i forhold til sin formands lidt vidtløftige planer.

»Vi har en ny træner på plads til den kommende sæson. Men at kategorisere ham som Danmarks bedste træner er jo en meget subjektiv vurdering. Man skal mere se på det i et længere perspektiv: Hvis vi skal have Danmarks bedste hold på sigt, så skal vi også på sigt have Danmarks bedste træner. Om vores kommende træner kan karakteriseres sådan; ja, det er jo subjektivt,« siger Niki Christensen, som dog slår fast, at klubben præsenterer et trænernavn, som er kendt i den brede offentlighed.

Både træneren og flere nye spillere træder offentligt frem på et pressemøde, der afholdes i slutningen af januar.