Forventet stormvejr fører til aflyste fodboldkampe i Europa

Det voldsomme blæsevejr, der forventes i flere europæiske lande, fører til aflyste fodboldkampe.

Tilhængere af fodboldklubben Borussia Mönchengladbach får ikke deres helte at se søndag, idet kampen mod FC Köln er blevet aflyst. (Arkivfoto) Ina Fassbender/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er ikke kun i Danmark, at der forventes kraftigt blæsevejr søndag.

I flere andre europæiske lande forbereder man sig på stormvejr, og det fører til aflysninger af fodboldkampe i flere ligaer.

Alle kampene i Æresdivisionen, den bedste hollandske fodboldrække, er blevet aflyst. Det skriver Det Hollandske Fodboldforbund (KNVB) på sin hjemmeside.

Det drejer sig om opgørene Utrecht-Ajax, Alkmaar-Feyenoord, Sparta Rotterdam-Den Haag og FC Emmen-Twente.

»Efter flere samtaler mellem klubberne i Æresdivisionen, kommunerne, politiet og KNVB blev det besluttet, at fansenes og spillernes sikkerhed ikke kan garanteres under de ventede vejrforhold,« skriver forbundet.

Også i Mönchengladbach må fodboldfans se i øjnene, der er ikke er fodbold på programmet søndag alligevel.

Mødet mellem Borussia Mönchengladbach og FC Köln skulle være fløjtet i gang klokken 15.30, men nu skal der i stedet findes en ny dato til kampen.

»Beslutningen blev truffet tidligt i morges efter en analyse af de seneste vejrprognoser,« skriver Gladbach søndag morgen i et opslag på Twitter.

Gladbach ligger på fjerdepladsen i Bundesligaen med tre point op til førerholdet Bayern München på førstepladsen. Bayern møder selv Yussuf Poulsen og resten af RB Leipzig søndag aften.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) skriver i et opslag på Twitter, at der i Danmark forventes kraftig blæst, regn op til 15-20 millimeter og forhøjet vandstand.

»Det bliver blæsende, op til nær storm med kraftige vindstød. Ved Vestkysten måske af orkanstyrke,« skriver DMI.

/ritzau/