Forsvaret er det store spørgsmål inden dansk EM-åbning

Danmarks forsvar lod meget tilbage at ønske i Golden League, men det var forventeligt, mener Henrik Møllgaard.

Gdansk: Hvor står det danske håndboldlandshold rent forsvarsmæssigt?

Sådan lyder det store spørgsmål, inden Danmark lørdag tager hul på EM i Polen i Gdansk mod Rusland.

Det danske hold har skullet lukke det store hul, som forsvarsgeneralen René Toft Hansen efterlod sig, da han blev skadet kort inden landsholdets samling.

Uden ham indkasserede Gudmundur Gudmundssons tropper hele 93 mål i tre kampe i sidste weekends sidste opvarmning, Golden League.

I René Toft Hansens fravær kan Paris Handball-spilleren Henrik Møllgaard komme til at spille en stor rolle i det centrale danske forsvar.

Møllgaard mener, det var forventeligt, at det "nye" forsvar havde startvanskeligheder i Golden League-kampene.

- Jeg tror ikke, vi havde forventet, at forsvaret sad bedre. Det var af forsvarsspillet, vi lærte mest, og så må vi rette til hen ad vejen.

- Vi har prøvet meget af ved at forsøge flere virkemidler og konstellationer. Derfor er det naturligt, at det ikke sidder lige i skabet, siger Henrik Møllgaard.

Han er ikke så bekymret inden holdets åbningskamp klokken 20.15 mod Rusland. For Golden League bekræftede samtidig holdet i, at angrebsspillet fungerer glimrende.

- Vi er ikke bange for ikke at lave mål nok. Derfor har vi lagt mest krudt i forsvaret, og vi lærte på godt og ondt (i Golden League). Nu må det stå sin test, siger Møllgaard.

Også landstræneren er spændt på at se sit forsvar blive udfordret i en slutrundekamp.

- Jeg er spændt, men jeg tror på det. Vi havde gode og dårlige faser i Golden League. Det har været et kæmpe arbejde at få forsvaret på plads. Vi har trænet og har holdt mange møder om justeringer.

- Jeg har fundet frem til de to spillere, der skal udgøre konstellationen i midten fra start. Så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Gudmundur Gudmundsson.

Et godt bud på en konstellation er Henrik Toft Hansen og Henrik Møllgaard, mens Alexander Lynggaard er et alternativ.

Derimod blev Klaus Thomsen fra Bjerringbro-Silkeborg sent fredag sorteret fra, så truppen er nede på 16 spillere.

/ritzau/