Forsvarende mester vinder 1. etape af Giroen

Hollænderen Tom Dumoulin vandt den indledende etape af årets Giro d'Italia.

Han gennemførte etapen på 12 minutter og 2 sekunder og var dermed to sekunder hurtigere end Rohan Dennis og Campenaerts, der kom ind på de næste pladser. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS COEX

Den hollandske cykelrytter Tom Dumoulin sluttede øverst på podiet i sidste års udgave af Giro d'Italia, og da 2018-udgaven begyndte fredag, kunne Team Sunweb-rytteren igen iføre sig den lyserøde førertrøje.

Således sejrede Dumoulin på 1. etape, som var en kort enkeltstart, der blev kørt i Jerusalem i Israel.

Han gennemførte etapen på 12 minutter og 2 sekunder og var dermed to sekunder hurtigere end australieren Rohan Dennis (BMC) og belgieren Victor Campenaerts (Lotto-Soudal), der kom ind på de næste pladser.

De to sidstnævnte kunne i spænding vente på, hvad deres tider rakte til, men Dumoulin, der som forsvarende mester kørte sidst, overgik lige nøjagtigt deres tider på den 9,7 kilometer lange rute.

Der køres yderligere to etaper i Israel, inden rytterne tager hul på den italienske del af løbet.

Seks danskere er med i løbet. Mads Würtz Schmidt fra Team Katusha leverede den bedste tid, der var 30 sekunder langsommere end Dumoulins. Det rakte til en 13.-plads.

Briten Chris Froome (Team Sky), der regnes som favorit til at vinde løbet samlet, skuffede med en 21.-plads. Han var 37 sekunder fra vinderens tid.

Froome fik dog også en uheldig optakt, da han styrtede tidligere fredag, da han prøvekørte ruten.

/ritzau/