Forskere finder hårdfør »superbakterie« i vandet ud for Rio

Kloakvand er ledt ud i Rio-bugten, hvor forskere har sporet en resistent baktiere tæt på OL-marinaen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasilianske forskere har fundet en hårdfør bakterie i vandet ud for Rio en måned før OL. Det beretter den amerikanske tv-station CNN.

Ifølge forskningslederen Renata Picao er den resistente og såkaldte "superbakterie" fundet i vandet ud for flere af storbyens kyster. Blandt andet Flamengo og Botafogo tæt på vandet, hvor de olympiske sejlkonkurrencer skal foregå.

- Vi har ledt efter "superbakterien" ved kystvandet ud for fem strande gennem det seneste år.

- Vi har fundet ud af, at truslen er størst i vandet langs kysterne. Det findes i forskellige koncentrationer, og det skyldes i høj grad forurening, siger Renata Picao til CNN.

"Superbakterien" er ifølge forskeren havnet i kystvandet, efter at flere lokale hospitaler har sendt kloakvand ud i Rio-bugten.

Den tyske paralympiske sejler Heiko Kröger har på det seneste forberedt sig i vandet ud for OL-byen. Han mistænker "superbakterien" for at være skyld i, at en af hans holdkammerater har fået en infektion.

- Det er et dejlig område at sejle i, men hver gang man får vand i hovedet, så føles det som om, at et rumvæsen er på vej ind gennem ansigtet.

- Jeg holder næsen og munden lukket, sagde Heiko Kröger ifølge CNN for nylig.

OL begynder 5. august og slutter 16 dage senere. I forlængelse af OL afholdes de paralympiske lege.

/ritzau/