Forrygende nat for to danske stjerner i NHLs playoff

Frederik Andersen, tv., gratuleres af backen Ben Lovejoy efter sin fornemme debut i playoff mod Dallas Stars i Honda Center. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frederik Andersen og Lars Eller fik en forrygende start på NHLs slutspil natten til torsdag.

Anaheim Ducks med playoff-debutanten Frederik Andersen på mål vandt på hjemmebane over Dallas Stars med 4-3, og Lars Eller fik både et mål og en assist i Montreal Canadiens' 5-4 sejr efter overtid ude mod Tampa Bay Lightning.

Frederik Andersen havde 32 redninger og spillede med en redningsprocent på 91,3.

Den 24-årige danske målmand startede sæsonen på farmerholdet Norfolk Admirals i AHL og spillede 28 kampe for Anaheim Ducks i rookiesæsonen i grundserien.

Cheftræner Bruce Boudreau valgte altid iskolde og rolige Frederik Andersen til playoff-premieren i konkurrence med rutinerede Jonas Hiller og rookien John Gibson.

- Jeg har tre gode målmænd, men lige nu giver Andersen os de bedste chancer for at vinde. Det betyder ikke nødvendigvis, at han starter i kamp to (på fredag, red.), men han starter i kamp ét, sagde Bruce Boudreau inden kampen.

Lars Eller var ude i tre kampe med influenza i slutningen af grundserien, men vendte tilbage med bravur mod Tampa Bay.

Han var assist på Brian Giontas 2-2 mål i undertal i anden periode og scorede til 3-2 fem minutter inde i tredje periode.

Dale Weise blev matchvinder for canadierne 18 minutter inde i sudden death og kåret som 1st Star.