Fornuftig kørsel skal bringe Le Mans-dansker på podiet

Marco Sørensen kører i år sit andet Le Mans, og læringen fra debuten skal hjælpe ham på podiet.

Marco Sørensen (nummer to fra højre) skal sammen med Nicki Thiim (yderst til højre) og briten Darren Turner forsøge at køre Aston Martin til sejr i Le Mans. Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Den danske racerkører Marco Sørensen debuterede sidste år i 24-timers-løbet Le Mans med en fjerdeplads i GTE Pro-klassen i en danskerbesat Aston Martin-bil sammen med Nicki Thiim og Christoffer Nygaard.

Nygaard er i år skiftet ud med briten Darren Turner i bilen, hvor Marco Sørensen vil forsøge at bruge erfaringen fra debuten sidste år til at forbedre fjerdepladsen.

- Fornemmelsen af egen bil er helt i top. Jeg er rimelig fortrøstningsfuld, siger Marco Sørensen om muligheden for at jagte en podieplacering i sit andet Le Mans.

- Den største forskel er, at man bare kan gå ud og bygge ovenpå det, du kan i forvejen. Det er en god erfaring at have med i lommen, siger den danske kører.

- Man kommer hurtigere op i tempo fra start, og man ved, hvor LMP1-bilerne eksempelvis overhaler, hvor de ikke gør, hvor du skal tage risici, og hvor du ikke skal og alle de der ting, som man har lært.

Spørgsmål: Hvad er den vigtigste lektie, du lærte fra Le Mans-debuten?

At det ikke er et sprintløb, selv om de siger, at bilerne godt kan holde til det. Det kan de altså ikke. Man skal passe på bilen.

Den 25-årige dansker har tidligere jagtet Formel 1-drømmen, blandt andet som reservekører for Renault, men nu fokuserer han på ambitionerne inden for sportsvogne.

- Jeg drømmer om at komme til at køre LMP1 (den hurtigste klasse på Le Mans, red.) en dag. Der vil jeg hellere være end at sidde i et lille Formel 1-team, siger Marco Sørensen.

I årets Le Mans er der otte danskere til start fordelt i fem forskellige biler fordelt på GTE Pro- og GTE Am-klasserne.

/ritzau/