Formel 1-verdensmester kritiserer grindedrab på Færøerne

Lewis Hamilton kalder drab på grindehvaler for "væmmelige" og opfordrer til, at de stoppes.

- Hvordan kan alle disse mennesker synes, at det her er okay. Det er på ingen måde okay. Det er væmmeligt, og Danmark bør sætte en stopper for det, skriver Lewis Hamilton på Instagram. François Lenoir/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den femdobbelte verdensmester i Formel 1 Lewis Hamilton retter en skarp kritik af Danmark på grund af grindedrab på Færøerne.

I et opslag på Instagram har Hamilton vedlagt tre videoer, der viser, hvordan grindehvaler bliver fanget og aflivet ud fra den færøske kyst.

»Hvordan kan alle disse mennesker synes, at det her er okay. Det er på ingen måde okay. Det er væmmeligt, og Danmark bør sætte en stopper for det,« skriver Hamilton til sine 12,6 millioner følgere.

Budskabet møder opbakning fra den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen, der har kommenteret britens opslag.

»Danmark har ikke magten til at stoppe det, Lewis. Men ja, jeg er 100 procent enig i, at det er helt og aldeles modbydeligt,« skriver Magnussen.

Grindedrab har i århundreder været en tradition på Færøerne, hvor man siden 1584 har ført regnskab med hvalfangsterne. De foregår hele året, men primært om sommeren, hvor dagene er længere og vejret bedre.

De foregår ved, at hvalfangernes både lægger sig i en bred halvcirkel bag hvalerne og begynder at drive dem mod den valgte bugt, hvor de strander. Herefter aflives hvalerne.

Grindehvalfangsten er underlagt færøsk lovgivning, der sætter rammer for blandt andet inddrivelsen, aflivningsmetode og tilladt udstyr.

Gennem årene har metoden mødt hård kritik fra internationale miljøorganisationer og aktivister.

Lewis Hamilton og Kevin Magnussen er begge med ved weekendens grandprix i Italien. Fredag finder de første to af tre træninger på Monza-banen sted.

/ritzau/