Formel 1-stjerne anklaget for sexisme

Lewis Hamilton tænkte muligvis ikke videre over det, da han efter weekendens grandprix-sejr i Kina fejrede det med at sprøjte champagne ud over publikum og den præmiepige, der stod nærmest. Det sidste blev nemlig noteret af kvinderettighedsorganisationen Object.

Og de var ikke glade for, hvad de så. Organisationen mener, at Hamiltons fejring var direkte sexistisk og 'en skamplet for Storbritannien'.

»Billederne viser ikke bare, at kvinden bliver nedsprøjtet, men også at champagnen med vilje sprøjtes direkte i ansigtet på hende. det ser ikke ud som om, at hun er med på det hele,« siger Roz Hardie, der er talskvinde for Object, til Daily Mail.

Det er ikke bare dette enkeltstående tilfælde, som organisationen har set sig sure på. De mener, at Formel 1 og motorsporten har et helt forkert kvindesyn, og det vil de gerne have ændret.

»Motorsporten virker til at portrættere kvinder som sexobjekter, og det gør det formodentlig sværere for kvinderne at stå op for sig selv. Vi håber, at mennesker i branchen kan vise mere respekt for disse kvinder,« siger Roz Hardie.