Formel 1-sæsonen trækker op til gyserafslutning

Max Verstappen fører stadig VM-stillingen, men Lewis Hamilton kommer mest formstærk til de sidste grandprixer.

Max Verstappen (tv.) og Lewis Hamilton har stået på sejrsskamlen sammen mange gange i denne sæson. Spørgsmålet er, hvem der står øverst efter det sidste grandprix. (Arkivfoto) Hoch Zwei/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeddah. Skal den britiske Mercedes-kører Lewis Hamilton blive verdensmester for femte år i træk og for ottende gang i alt i Formel 1, eller skal hollænderen Max Verstappen fra Red Bull vinde sit første VM?

Det er det store spørgsmål inden sæsonens to sidste grandprixer, søndag i Saudi-Arabien og i de Forenede Arabiske Emirater i næste weekend, som Verstappen går ind til med et forspring på otte point.

For få uger siden trak det op til et tronskifte med Verstappen i forholdsvis komfortabel føring, men Hamilton har siden vundet de seneste grandprixer i Brasilien og Qatar og er den mest formstærke af de to.

Det har Hamilton understreget ved at være hurtigst i de første træninger i Saudi-Arabien, og fra at være underdog er Hamilton nu bookmakernes knebne favorit til at genvinde titlen.

Han føler sig helt afslappet inden afgørelsen.

- Jeg er mere afslappet, end jeg nogensinde har været, siger Hamilton op til søndagens grandprix ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er på trods af, at han vil betegne sin eventuelt ottende VM-triumf som den største i sin karriere. Det vil gøre ham til den mest vindende kører i historien. Den ære deler han nu med tyskeren Michael Schumacher.

- På den ene side vil det været noget, som ingen anden har gjort før, og det vil være efter den tætteste tvekamp, som sporten har set i meget lang tid, forklarer den 36-årige Hamilton.

Han anser sin store rutine som en fordel, da den 24-årige Verstappen i højere grad kan blive ramt af nerver.

- Jeg husker de søvnløse nætter fra mit første verdensmesterskab og selv det andet og tredje. Nu føler jeg mig meget mere sikker på mig selv.

Verstappen afviser dog, at han føler sig nervøs.

- Jeg gør, som jeg har gjort hele sæsonen. Jeg forholder mig meget neutralt og læser hverken de positive eller negative ting, der bliver skrevet. I stedet bruger jeg tid på andre ting i livet. Det tror jeg, hjælper mig meget, siger Verstappen.

Han nyder at være en del af den tætte titelkamp.

- Min kamp mod Lewis har generelt været god for sporten. Det er den unge fyr mod den etablerede, flerfoldige mester. Jeg synes, at det er meget spændende.

Verstappen kan allerede søndag blive verdensmester, men det kræver, at han henter 18 point mere end Hamilton.

Det kan eksempelvis ske ved, at han vinder løbet, og Hamilton slutter som nummer syv eller dårligere. Det virker dog mere sandsynligt, at spændingen er bevaret indtil det sidste grandprix.

Lørdag klokken 15 dansk tid afvikles først den tredje træning i Saudi-Arabien, inden der klokken 18 køres kvalifikation.

/ritzau/