Formel 1-konge træder tilbage og bliver ærespræsident

Berni Ecclestone bliver ærespræsident i Formel 1, men han aner ikke, hvad titlen indebærer.

London. Det er ikke længere Bernie Ecclestone, som er administrerende direktør i selskabet bag motorløbsserien Formel 1.

Den 86-årige brite har haft en ledende rolle omkring Formel 1 siden slutningen af 1970'erne, og han har blandt andet stået bag salget af de meget dyre tv-rettigheder til løbsserien.

Ecclestone bekræfter over for det tyske motorsportsmedie Auto Motor und Sport, at han ikke længere er administrerende direktør, men at han er blevet tilbudt en rolle som ærespræsident.

- Jeg er blevet afsat i dag. Jeg er simpelthen fortid. Det er officielt. Jeg er ikke længere leder af selskabet. Min rolle er overtaget af Chase Carey.

- Min nye stilling er en af disse amerikanske opfindelser. Det er en slags ærespræsident. Jeg får titlen, men jeg ved ikke, hvad det betyder, siger Bernie Ecclestone.

En gruppe af investorer overtog under navnet Liberty Media i sidste uge aktiemajoriteten i selskabet bag Formel 1 for omkring 55 milliarder kroner.

Aldrende Ecclestone ved ikke, hvad fremtiden bringer.

- Mine dage på kontoret vil nok blive roligere, og jeg vil nok komme til et grandprix en gang i fremtiden. Jeg har stadig mange venner i Formel 1, og jeg har stadig penge nok til at kigge forbi, siger han.

/ritzau/