Formel 1-ikon er død

file-austria-brabham-obit
Den tidligere tredobbelte Formel 1-verdensmester Sir Jack Brabham sov stille ind mandag morgen i sit hjem i Australien. Han blev 88 år gammel. Fold sammen
Læs mere

Den tidligere tredobbelte Formel 1-verdensmester Sir Jack Brabham sov stille ind mandag morgen i sit hjem i Australien. Han blev 88 år gammel. 

Jack Brabham kunne ikke bare køre hurtigt i en racerbil. Han kunne også bygge dem selv, så de blev endnu bedre end dem, han ellers fik stillet til rådighed. 

Netop evnen til at mestre begge ting gjorde, at Jack Brabham måske huskes bedst for sit Formel 1-team af samme navn.

Australieren vandt nemlig den sidste af sine i alt tre VM-titler i perioden 1959, 1960 og 1966 i sin helt egen hjemmebyggede bil, en Brabham BT19, og med sit eget team. Det er en bedrift, ingen nogensinde har gjort ham efter i Formel 1.

Jack Brabham var også den første racerkører til at blive slået til ridder for sine bedrifter i de potente biler, mens efternavn Brabham efter Jacks karrierestop i 1970 blev holdt i live i motorsportsverden gennem hans Formel 1-team og af blandt andre hans tre sønner, der også fik smag for motorløb. 

Den yngste af de tre sønner, David Brabham, der selv er tidligere Formel 1-kører, udtaler i en pressemedelelse på vegne af familien.

-Det er en meget sørgelig dag for os alle. Min far gik her til morgen stille bort i sit hjem 88 år gammel. Han levede et fantastisk liv, opnåede mere end mange drømmer om og han fortsætter med at leve videre gennem den bemærkelsesværdige arv, han efterlader sig.

Efter Jack Brabham trak sig tilbage fra Formel 1 i 1970, overtog den senere Formel 1-boss Bernie Ecclestone Brabham-teamet. Det gik dog konkurs og lukkede i 1992.