Formel 1-drømmen lever stadig for ung dansker

Læs mere
Fold sammen

Marco Sørensen har gennem et par år været omtalt som Danmarks næste Formel 1-håb efter Kevin Magnussen. Og succes i år skal blive hans vej ind i motorsportens fineste selskab, hvis drømmen ikke skal dø ud.

Det erkender Marco Sørensen, som på nær en GP2-sejr i Sotji og en andenplads i Monaco i World Series 3.5-klassen oplevede en problematisk og skuffende sæson.

»Hvis Formel 1 skal lykkes, skal det ske i 2016. Det kræver, at mine resultater bliver gode i år, så mit fokus er på at levere, hvad der kræves i GP2,« siger han.

Med Marco Sørensens sæsonplaner, der omfatter både GP2 og Le Mans, kunne man få den tanke, at engagementet i det danske Le Mans-sats er et udtryk for, at Sørensen selv er begyndt at tvivle på, om han klarer vejen ind i Formel 1.

»Nej, min Formel 1-drøm lever 100 procent. Det er der ikke ændret på, og senere på måneden bliver det team, jeg skal køre i GP2 hos, annonceret. Det er et team, der giver en rigtig god mulighed for at lave et topresultat,« siger han, men tilføjer:

»Men jeg bliver selvfølgelig også nødt til at holde begge ting åbne. Det er ikke negativt, men hvis jeg ikke kommer gennem nåleøjet til Formel 1 næste år, er det godt at have den erfaring med at have kørt Le Mans, så jeg ikke står helt på bar bund.«

En vigtig spiller i Marco Sørensens Formel 1-drøm er hovedsponsoren Saxo Bank. Her har direktør Lars Seier Christensen siden 2014 postet et tocifret millionbeløb i danskerens karriere, og det fortsætter foreløbig til og med 2015-sæsonen.

»Vi tror stadig på, at Marco kan gå hele vejen. Det vil vi gerne fortsætte med at bakke op, og Marco har vist sig som en fin fyr til at være imødekommende over for vores kunder,« siger Lars Seier Christensen.

Muligt samarbejde

Han har tidligere udtalt, at Saxo Bank kunne gå sammen med andre danske rigmænd om et større millionbeløb, hvis muligheden for et Formel 1-sæde skulle opstå for Marco Sørensen.

Den udtalelse står Lars Seier Christensen fortsat ved.

»Hvis vi en dag skulle finde en plads til ham i Formel 1, er jeg ikke sikker på, at vi selv vil kunne løfte det. Men tror jeg så, at vi kunne samle et par relevante danske virksomheder? Der er ikke noget konkret, men jeg har da et par mennesker i tankerne, som jeg tror, ville være positivt indstillet, hvis der virkelig var den rigtige mulighed,« siger han.

Et bud på et Formel 1-sæde til Marco Sørensen kunne være hos Lotus, hvor han er på kontrakt som udviklingskører, og hvor Saxo Bank i 2014 havde en sponsoraftale. Det vides endnu ikke, om Saxo Bank fortsætter som partner hos Lotus i denne sæson.