»For gode til at spille så dårligt«

Henriette Mikkelsen prøver at holde optimismens fane højt, skønt Viborg er ude i et europæisk stormvejr.

Henriette Mikkelsen vælger trods det grimme resultat fra LArvik at se lyst på tingene ud fra devisen, at Viborg ikke en gang til kan levere så dårlig en indsats.<br>Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Det er blevet bemærket ude i verden, at de forsvarende Champions League-mestre fra Viborg hænger i tovene, efter endnu et nederlag i det indledende gruppespil.

I særdeleshed i Norge, hvor de fornemmer nye gyldne tider efter Larviks imponerende indsats. Tre kampe og tre sejre, hvoraf den i lørdags mod de danske mestre vil blive stående længe. 31-19 i norsk favør. Nærmest naturstridigt og utænkeligt, men god nok.

Dermed er jyderne blot noteret for to point inden det - efter tre ugers pause - går løs med anden del af grundspillet.

Det endte nemlig også med nederlag mod Podravka nede i Kroatien. Ganske vist knebent men immervæk et nederlag, hvorfor Viborgs eneste sejr er noteret mod puljens kanonføde, cheftræner Morten Arvidsons debutanter fra Leipzig.

Alt gik galt
»Det er ikke gåde helt efter planen, og det vi har præsteret har ikke været godt nok,« erkendte landsholdsfløjen Henriette Mikkelsen i går, hvor det syntes svært at hive optimismen op af posen, men på den anden side: Hvad skal man ellers gøre:

»Selv om det har været skidt, vælger jeg at se lidt lyst på tingene, da vi er for gode til at spille så dårligt, som vi gjorde i Norge,« sagde hun dagen derpå.

»Alt gik galt i den kamp. Kollektivets kollaps som vi simpelthen ikke kan komme ud for en gang til. Forsvaret var såmænd godt nok, men vi svigtede totalt i angrebet. Og så gjorde det ikke tingene bedre, at Lene Rantala stod en r-i-m-e-l-i-g god kamp i Larviks mål.«

Henriette Mikkelsen bygger også sin optimisme på, at Viborg har hjemmebanefordel i to af de sidste tre kampe.

»Det betyder meget i den afgørende fase, men samtidig er det tvingende nødvendigt, at vi lægger ud med at vinde i Leipzig. Gør vi det, føler jeg, at vi kan slutte på andenpladsen. Nøglekampen bliver mod Podravka, for Larvik kan vi ikke nå. Så skal der da et mindre mirakel til.«

Godt rustet
I modsætning til mestrene står Slagelse og Aalborg godt rustet inden gruppespillets andet omgang. Begge hold er noteret for to sejre og et nederlag og kan derfor selv afgøre, om de skal videre til kvartfinalerne.

Udover Larvik, der ifølge cheftrænere fra andre norske klubber har formatet til at vinde Champions League og dermed også på klubplan genrejse norsk kvindehåndbold, der efter nogle år i bølgedalen kom op til overfladen med nationalmandskabets EM-titel lige før jul, synes Hypo Niederösterreich med Ryan Zinglersen ved roret at gå gode tider i møde. Det samme gælder for russerne fra Lada Togliatti.

Sammen med Viborg har Kometal Skopje været den helt store skuffelse. Det stjernespækkede hold fra Makedonien er uden point efter de tre første kampe.