Førstevælgere er under tungt pres i ishockeygyser

Aalborg har kniven for struben mod Gentofte fredag aften. Et nederlag vil sende grundspillets bedste hold ud.

Marko Virtala scorede det afgørende mål i sjette kvartfinale mellem Gentofte og Aalborg. Dermed sørgede han for, at serien skal afgøres i en syvende kamp i Aalborg fredag aften. Scanpix/Jan Korsgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som vinder af ishockeyligaens grundspil kunne Aalborg Pirates selv udpege sin modstander i kvartfinaleserien, men nordjyderne må konstatere, at det ikke er nogen garanti for en lige vej til semifinalen.

Gentofte Stars har ikke haft nogen intentioner om at agere slagtekvæg, og derfor skal det hele afgøres fredag aften i kamp syv, som bliver vind-eller-forsvind for begge hold.

- Vi ved jo godt, at der er pres på os, for det vil der altid være på det hold, der har valgt modstander først inden slutspillet, siger Aalborg-backen Anders Overmark til Nordjyske.

Han påpeger, at det er sundt for holdets unge spillere at skulle præstere under pres fra et hjemmepublikum på op imod 5000 i Gigantium.

Det kan komme spillerne til gavn på længere sigt, selv hvis Aalborg skulle kikse i den afgørende kamp.

- Men det skal ikke være nogen undskyldning, hvis vi taber. Det vil være en skuffelse, og det vil vi gøre alt for at undgå, siger Anders Overmark.

Kvartfinaleserien har budt på sejr til hjemmeholdet i samtlige de seks første kampe, så på den led står Aalborg med de bedste kort på hånden.

På den anden side måtte der tre overtidsperioder til, før Gentofte var slået, da de to hold sidst tørnede sammen i Aalborg i søndags.

Gentofte, der er med i slutspillet for første gang siden 1998, tog hævn ved at vinde 1-0 på egen is to dage senere.

Nu står sæsonens store overraskelse med chancen for at skabe et regulært chok ved at ekspedere grundspilsvinderne ud.

- Vi satser på at gå til den som enhver anden kamp, siger Gentofte-træner Karsten Arvidsen i et interview med faceoff.dk.

- Selvfølgelig ved vi godt, at det er kamp syv, men kamp seks herhjemme var på sin vis lige så afgørende for vores vedkommende.

- I slutspillet gælder det om at lægge den seneste kamp bag, nulstille hovedet og komme videre til næste kamp, siger Karsten Arvidsen.

Vinderen af fredagsbraget i Aalborg gør Odense, Frederikshavn og Esbjerg selskab i semifinalerne.