Første sæsonsejr til FCK

De forsvarende danske mestre i fodbold, FC København, hentede lørdag sæsonens første SAS Liga-triumf, da holdet slog Viborg med 3-1.

Foto: Carl Redhead/Scanpix Fold sammen
Læs mere

På mål af Atiba Hutchinson og to gange Morten Nordstrand vandt FC København lørdag 3-1 over Viborg i fodboldens SAS Liga.

Dermed kunne FCK-spillerne lige nå at fejre sæsonens første sejr, inden forberedelserne til tirsdagens første af to vitale Champions League-kampe mod Beitar Jerusalem fra Israel påbegyndes.

Foran - for FCK-tilstande - kun 14.071 tilskuere i Parken var værterne hele kampen igennem det dominerende mandskab mod et svagt Viborg-hold. Alligevel skulle tilskuerne vente helt til kort før pausen, inden målene faldt.

Men da først canadiske Hutchinson havde åbnet scoringen, kollapsede Viborg med det samme, og Nordstrand kunne uden besvær score sit første mål for FCK siden sommerskiftet fra FC Nordsjælland.

Indskiftede Christian Muomaife reducerede for Viborg i anden halvleg, før Nordstrand lukkede kampen kort før slutfløjt. Med sejren er FCK oppe på fire point, mens Viborg hænger fast i bunden med nul point.

For FCK handlede kampen om to vigtige missioner. Den første sejr i SAS Ligaen skulle hentes hjem i tredje forsøg, og måske allervigtigst skulle formen pudses af og det gode spille findes frem inden Beitar Jerusalem-kampen.

Det første lykkedes, mens den anden mission til dels var godkendt. For når FCK i glimt skruede op for tempoet, var de klasser bedre end Viborg-mandskabet. Men en velspillende John Alvbåge i jydernes mål samt ineffektive Jesper Grønkjær og Marcus Allbäck gjorde, at værterne havde svært ved at komme på tavlen til at begynde med.

Positivt for FCK-træner Ståle Solbakken var naturligvis, at han så sit hold komme frem til rigeligt med chancer. Men den manglende skarphed kan give træneren en smule ondt i hovedet, når der om få dage står Champions League-deltagelse på spil. For hvis FCK for andet år i træk vil lege med hos Manchester United og resten af den europæiske elite, så skal målchancerne udnyttes bedre. I Europa får FCK'erne næppe spillet sig frem til så mange og lette chancer som mod Viborg.

Israelernes træner Itzhak Shum var selv på plads i Parken for at syne den kommende modstander og kunne passende notere, at FCK endnu ikke er oppe i gear, hvis klubben vil drømme om et nyt europæisk eventyr. Det bliver afgjort om lidt over en uge, så der er ikke megen tid at spilde.

For Viborg-træner Anders Linderoth må det tredje nederlag i tre kampe give mere end hovedpine. Den svenske træner må allerede nu konstatere, at jyderne i øjeblikket ligner et hold, der ligesom i sidste sæson kommer til at rode rundt i bunden af ligaen.

/ritzau/