Først FCK - nu St. Etienne: Dnipros fans amok med knive og luftgevær

St. Etiennes fans under kampen i Ukraine Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag aften tog Dnipro Dnipropetrovsk imod franske Saint Etienne i et direkte opgør om at avancere fra Europa Leagues gruppe F. Hjemmeholdet tog sejren, og dermed billetten videre, men desværre viste deres fans skrækkelig opførsel, og anvendte våben mod de medrejsende franske fans.

Og det er bestemt ikke første gang, at Dnipros fans viser sig fra deres værste side. Tilbage i august måned trak F.C. København det længste strå i Champions League-kvalifikationen, efter en sammenlagt sejr på 2-0 mod den ukrainske klub. Men under udekampen, der endda blev spillet i Kiev og ikke Dnipropetrovsk på grund af urolighederne i Ukraine, blev FCK's fans angrebet af modstandernes fans, der havde trængt ind på de danske tilhængeres tribuneafsnit.

FC Københavns fans nåede at slippe væk, men dette var desværre ikke tilfældet for de franske fans fra St. Etienne, der inden kampen torsdag aften i Ukraine blev overfaldet af omkring 100 Dnipro-tilhængere. Ifølge Ultras Tifo, et internationalt fan-site der deler nyheder og videoer om uofficielle fans fra hele verden, gik de 100 ukrainere til angreb på omkring 60 medrejsende franskmænd.

To af franskmændende blev stukket ned, mens fire blev skudt med luftgevær. Ifølge meldingerne havde de franske fans kort tid inden det voldsomme masseslagsmål brændt det ukrainske flag.

- Der var et stort slagsmål mellem ukrainske og franske fans på Priorizna Street i Kiev. Der var masser af sårede mennesker med knivstik og skrammer fra boldbat. Jeg hørte også 10-12 skud affyret, fortalte et øjenvidne efterfølgende, ifølge The Guardian.

Da slagsmålet fandt sted inden kampen og uden for stadion får det sandsynligvis ingen konsekvenser for fodboldholdet Dnipro, der således kan følge Inter videre til 1/16-finalerne fra EL's gruppe F.