Fodboldlegenden Diego Maradona er død

Den argentinske fodboldstjerne, Diego Armando Maradona, er død, 60 år gammel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alejandro Pagni/AFP/Ritzau Scanpix

Diego Armando Maradona er her ikke mere. En af fodboldshistoriens allerstørste er gået bort.

Det skriver et af Argentinas største medier, Clarin. Det samme gør sig gældende for flere store medier som nyhedsbureauet AFP, tv-stationen ESPN og det italienske sportsmedie La Gazetta Dello Sport.

Oplysningen er siden blevet verificeret af Maradonas advokat og af Argentinas fodboldforbund ifølge Reuters.

Ifølge Clarin er det et hjerteanfald, som har kostet den argentinske superstjerne livet. Det er blot få uger siden, at den tidligere fodboldspiller var indlagt på hospitalet, hvor flere frygtede for hans helbred efter en hjerneoperation.

Maradona opholdt sig i byen Tigre, hvor han kom sig ovenpå operationen, og det var også her ifølge argentinske medier, at han opholdt sig, da han gik bort.

Maradona blev 60 år.

Diego Maradona under VM i Italien i 1990. Fold sammen
Læs mere
Foto: ACTION IMAGES.

Han betragtes af mange som en af historiens allerbedste fodboldspillere. Men med den store succes på banen betalte han også en stor pris udenfor med kokain-afhængighed og flere helbredsproblemer.

Han spillede i sin aktive karriere for blandt andre Barcelona, hvor han afløste danske Allan Simonsen, og Napoli, hvor han vandt det italienske mesterskab i både 1987 og i 1990, mens han med det argentinske landshold bedst huskes for en af fodboldhistoriens mest kendte mål, da han brugte hånden - 'Guds hånd' - i kvartfinalekampen mod England ved VM i Mexico 1986.

VM-slutrunden det år, der også huskes for en medrivende dansk deltagelse af Sepp Pionteks tropper, endte med et verdensmesterskab til Diego Maradona og Argentina.

Maradona har igennem hele sin karriere haft et kæmpestort navn i hjemlandet, der kun er vokset med tiden. Han har endda fået en religion - The Iglesia Maradoniana - opkaldt efter sig.

Diego Maradona jubler her i 2005, da hans argentinske klub Boca Juniors vandt Sydamerikas svar på Champions League, Copa Sudamericana. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Zabala.

Den nedslående nyhed om Maradonas død har omgående bragt Argentina i sorg.

Landets præsident, Alberto Fernandez, siger, at Maradona vil blive mindet med tre dages landesorg.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.