Fodboldkvinderne OL-muligheder øget

Det danske landshold i kvindefodbold har store chancer for at kvalificere sig til OL i Beijing, efter at England er blevet udelukket.

Olympiske Lege er det allerstørste i kvindefodbold. Derfor er det rigtigt gode nyheder for det danske kvindelandshold, at de får markant forbedrede muligheder for at kvalificere sig til OL i Beijing i 2008. Danmark er nemlig én af fem europæiske nationer, der kæmper om tre OL-pladser ved VM i Kina i september måned. Men det Internationale Fodboldforbund (FIFA) har valgt at udelukke England fra OL, så Danmark nu kun skal konkurrere med Sverige, Norge og Tyskland om de tre olympiske billetter.

- Det er noget, vi rigtigt, rigtigt gerne vil. Det er en kæmpe oplevelse både sportsligt og oplevelsesmæssigt, så det er klart, at vi går efter dét, siger en glad landstræner Kenneth Heiner-Møller om de lysere OL-udsigter.

England udelukkes, da de til OL stiller op som Storbritannien, og FIFA mener ikke, at Englands resultater ved VM i Kina skal kvalificere Storbritannien til OL.

Hvis to af de europæiske hold ryger samtidig ud af VM, vil afgørelsen findes i to indbyrdes play-off-kampe.

Danmark spiller torsdag den 30. august sin sidste testkamp før VM i Kina, når de i Farum møder det stærke svenske landshold.

/ritzau/